Rejtett csodahelyek, változatos e-bike túrák a Balatonnál – Vár a KalandKör400

Biciklitúrák a Balatonnál

1000+ bringázható útvonal, 99 információs tábla, 70+ tematikus kerékpárút és megszámlálhatatlan élményt vár a Balaton környékén, ha úgy döntesz, hogy biciklivel fedeznéd fel a legszebb és legizgalmasabb csodahelyeket. A BalatonBike365 applikációja mellett a KalandKör400 QR kódját is érdemes figyelni, mert mostantól még több élmény vár rád a Balaton körül!

BalatonBike365 – Tekerj a Balaton rejtett csodahelyein!

Miután tavaly kipróbáltuk, milyen egy e-bike túra a Balaton környékén, megállapítottuk, hogy többet kellene tekernünk. A Balaton, a biciklizés és a kevésbé ismert látnivalók kombinációja izgalmas időtöltést kínál, akár a családdal, akár a barátokkal keresünk programot a magyar tenger közelében.

Mi a BalatonBike365 balatonföldvári kölcsönzőjében szereztük be akkor a kerékpárokat, de kölcsönző van még Keszthelyen, Badacsonyban, Balatonfüreden, és Kapolcson is. A legfontosabb tudnivalókat, és a BB365 alkalmazással kapcsolatos információkat összegyűjtöttük az alábbi írásunkban, amit jó szívvel ajánlunk most is.

Abban továbbra is biztosak vagyunk, hogy a Balaton igazi kerékpáros paradicsom. A népszerű látnivalók mellett rejtett kincseket is tartogat számunkra a 1000+ km bringázható útvonal, amelyet a BB365 alkalmazás 70+ tematikus kitáblázott kerékpátos útvonallal kínál nekünk.

Az alkalmazást azért is ajánljuk szívesen, mert mi „puskázni” is szoktunk belőle: azaz a tematikus útvonalakat böngészve rákeresünk azokra a helyekre, ahol még nem jártunk, és jobban utánaolvasunk, mit érdemes róluk tudni.

E-bike túra erdőn, mezőn, balatoni panorámával

A tavalyi e-bike utunkhoz képest idén egy fokkal bátrabbak voltunk. Részt vettünk egy szervezett e-bike túrán, ahol tesztelhettük, hogyan gurulnak a biciklik erdei és aszfaltúton. Sőt, egészen kalandos emelkedőket is megcéloztunk az erdei környezet és a mesés balatoni panoráma kedvéért.

Az idei e-bike túrát az Aliréti Vadászházból indítottuk, ami csak 15 perces autóútra fekszik Siófoktól. A túra során erdei utakon tekertünk és mezők mellett haladtunk el, érintettünk térképpel ellátott szervizpontot, ami egyben kerékpáros pihenő is, majd a Kőröshegyi völgyhíd érintésével balatoni panorámás csodahelyeken is jártunk.

Balatonföldvárra visszaérve nehezen búcsúztunk a bicikliktől, és biztos, hogy nem utoljára találkoztunk velük. Kerékpárral egyébként Balatonszemesre is érdemes áttekerni, a Kistücsök Étteremben fantasztikus spenótos burgonyaleves és madártej vár. Hidd el, örömmel teszteltük!

Milyen élményeket tartogat a KalandKör400?

Mit tegyél, ha a BalatonBike365 tábláin egy QR kóddal találkozol? Ez azt jelenti, hogy itt az alkalom, hogy bővítsd a kedvenc balatoni látnivalóid listáját a KalandKör400 könnyebb és nehezebb szakaszain.

A KalandKör400 annyira friss és ropogós, hogy az elsők között lehetsz, aki körbetekeri a 400 km hosszúságú, a Balatont teljesen megkerülő, de nem a hagyományos kerékpárúton vezető útvonalat.

Kitartó vagy és szereted a változatos, gyönyörű tájakat? Vedd célba a zalai vagy éppen a somogyi utakat, a Balaton-felvidék látnivalóit, rejtett várromokat, csendes falvakat. Vannak bérelhető gyerekbringák és gyerekülések, sőt, még kutyaszállító kiegészítő is, így a biciklitúrához mindenki csatlakozhat.

Jó hír, hogy bármelyik vízparti településről könnyen rácsatlakozhatsz a KalandKör400-ra!

Ugye nincs egyetlen használható kifogásod sem, hogy miért ne ülnél fel egy e-bike nyergére? Könnyen lehet, hogy velünk is találkozol majd az egyik útvonalon!


Élményeinket egy sajtóút során szereztük a BalatonBike365 és reginaparti szervezésében.

Képek: Kristóf-Zöld Eszter

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.