Milyen élményeket tartogatott a Csodahelyek.hu első kirándulása?

csodahelyek kirándulás

2023. június 3-án került sor az első Csodahelyek kirándulás és piknikre, Királyréten, a Börzsöny legkisebb medencéjében. A napsütéses szombati napon még talán a kisvasút is vidámabban zakatolt a szokásosnál.

A kirándulás napja

Az úti cél, ahogyan korábban is hirdettük, a királyréti Várhegy-kilátó volt, ám mielőtt útnak indultunk volna, röviden bemutatkoztunk egymásnak, majd játszottunk egyet, méghozzá rendhagyó módon.

Egy kört alkottunk, és mindannyian elmondtuk, melyik a legszebb csodahely, ahol valaha jártunk, vagy ahol legutóbb kirándultunk.

Nem kellett magunkról mesélni, nem számított, ki miben érkezett, hány éves, és mit dolgozik, hiszen bennünket a csodahelyek keresése és szeretete köt(ött) össze. Egyikünk sem jött zavarba, örömmel megosztottuk az első csodahelyet, ami éppen eszünkbe jutott.

Prédikálószék, Zemplén, Bakony, Tisza-tó, Balaton-felvidék, és még számos népszerű, és rejtett látnivaló gyűlt össze egyhamar a királyréti parkolóban.

Ezután útnak indultunk, hogy megnézzük, milyen mesés panorámát ígér az alig 1,5 km-re fekvő kilátó. Babakocsival, kisbiciklivel, babával a pocakban, párban, négyesben, kezdetben kissé megilletődve, de mindenképpen vidáman.

Milyen élményekkel gazdagodtunk?

A Várhegy-kilátó 360 fokos panorámája, a friss levegő és a zöld szín ezer árnyalatában pompázó erdő hamar megszerettette velünk Királyrétet.

A legjobban azonban mégsem ezért szerettük a kirándulást, hanem a kedvenc pillanataink miatt.

  • Amikor a babakocsis apróság fejére felkerült a bájos virágmintás nyári kalap.
  • Amikor az ovis törpe meghódította a Várhegy-kilátó legfelső teraszát.
  • Amikor a kockás pléden ülő család elővette piknik közben az Uno kártyát.
  • Amikor a kedves nyugdíjas házaspár a kilátó árnyékában mosolyogva falatozott.
  • Amikor a kitartó apuka feltolta a futóbiciklis csemetét a hegytetőre.
  • Amikor kiderült, hogy volt, aki a kirándulás miatt cserélte el a munkanapját.
  • Amikor kiosztottuk a totón a Csodahelyek.hu új pólóit a helyes választ adóknak.
  • Amikor Hami kutyával a Királyréti Erdei Vasúton zötykölődtünk, és azt lestük, ki olvassa el a pólónkra nyomott feliratot.

És még sorolhatnánk, hiszen volt, aki fényképezővel, volt, aki drónnal érkezett. Sőt, olyan is volt, aki később csatlakozott, de feljött a hegyre utánunk. Többen a kirándulás után még felfedezték a környék további látnivalóit is. Sokan voltunk és sokfélék, de a csodahelyek szeretete közös volt bennünk.

Így debütált a Csodahelyek-póló

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a kiránduláson, hogy ránk szánta az idejét, és velünk örült a napsütésnek és az együtt töltött időnek. Most ezért jöttünk. Nem a táv, a szintidő és a versengés miatt. Reméljük, a következő eseményen még többen leszünk, addig is csak azt a kérdést hagyjuk itt búcsúzóul, amit az új pólónk is hirdet:

Én gyűjtöm a csodahelyeket, és te?

Hamarosan még többen kirándulhattok Csodahelyek-pólóban! Szorgosan dolgozunk rajta, hogy mihamarabb beszerezhessétek a legközelebbi túrátokra.

A Csodahelyek új pólójában (fotó: Zdolik Krisztina)


Kiemelt kép: Kristóf Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.