Királyréti Erdei Vasút – Hangulatos családi program a Morgó-patak völgyében

Királyréti Erdei Vasút

Olyan kirándulóhelyet keresel Budapest környékén, amely tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető? Királyrét tökéletes választás! A Börzsöny legmagasabban fekvő medencéje ideális úti cél gyerekekkel is, a Királyréti Erdei Vasút útvonalán számos program vár. Készen állsz a kalandra? Foglalj helyet a kisvasúton, a célpont Királyrét!

Királyréti Erdei Vasút – Vonatozás a Börzsönyben

Királyrét a Börzsöny egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, minden látogatás után örömmel állapítjuk meg, hogy a Szokolyához tartozó településrész igazi csodahely, amely az évek során semmit nem veszített szépségéből.

Királyrét megközelíthető autóval, motorral, kerékpárral és erdei vasúttal is. A vonatozás tavasztól őszig remek program a család apraja-nagyjának, még a legnagyobb kánikulában is ideális választás. A közkedvelt Királyréti Erdei Vasút Kismaros központjából indul, majd Szokolyán át ér Királyrétre.

Kismaros állomás

Alig várod a vonatozást? Integess a vonatról a Morgó-patak völgyében haladva a szokolyai gyerekeknek, és gyönyörködj a környék bájos erdei házaiban, illetve a legelők és hegyek látványában!

Kismaros MÁV járatokkal is elérhető, a vasútállomástól a kisvasút állomása 3 perces sétára található.

A királyréti állomásnál egy kis hídon átkelve érsz a parkolóhoz, ahol információs és irányjelző táblák mutatják, merre indulnak a túraútvonalak, illetve hol találhatod a fontosabb látnivalókat.

Királyrét állomás

Menetrend

Munkanapokon

  • Kismarosról: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00
  • Királyrétről: 8:38, 10:38, 12:38, 14:38, 16:38

Hétvégén (szombat, vasárnap, ünnepnap)

  • Kismarosról: 09:00 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00, ( a 19:15-ös járat már nem jön vissza Királyrétről)
  • Királyrétről: 8:38, 09:38, 10:38, 12:38, 14:38, 16:38, 18:38

Díjszabás

Menetjegy: 12 km-es úton egyszeri egyirányú utazáshoz

  • Teljesárú: 1.300 Ft
  • Kedvezményes (4-16 év közötti gyermekek, nappali tagozatos diákok, 65 év feletti nyugdíjasok): 1.000 Ft

Menettérti jegy (oda-vissza jegy) 12 km-es úton egyszeri oda-vissza utazáshoz

  • Teljesárú: 2.000 Ft
  • Kedvezményes: 1.600 Ft

Kerékpár és élőállat jegy (egyszeri utazáshoz): 1.000 Ft

Királyréti Erdei Vasút

Fontos tudnivalók

  • A menetidő 30 perc egy irányban.
  • A vonatok időben indulnak, érdemes pontosan érkezni.
  • Felszállás előtt a jegyeket Kismaroson a jegypénztárban tudod megvásárolni készpénzzel vagy bankkártyával, a köztes állomásokon a kalauznál készpénzzel lehet jegyet venni.
  • Kerékpár csak a vonatszemélyzet beleegyezésével szállítható az erre a célra alkalmas kocsikon. Minden kocsin legfeljebb 3 kerékpár helyezhető el.
  • A vonaton díjmentesen szállítható a babakocsi, azonban a hely szűke miatt csak a kisebb kocsik vagy összecsukható babakocsik szállítására van lehetőség.
  • Kutya csak szájkosárral és pórázon vezetve szállítható, egy utassal legfeljebb 2 kutya vagy 2 macska utazhat.
  • Kismaros állomáson (ingyenes) mosdó található, a királyréti állomáson a Királyréti Látogatóközpont fizetős mosdóját, vagy az éttermek mosdóját lehet használni.

Elérhetőségek

Kipróbálnád a Királyréti Hajtánypályát?

A Királyréti Hajtánypálya 750 méter hosszú, a menetidő nagyjából 4-5 perc. A sínbicikliken négy fő utazhat, ketten hajtják a hajtányt, kettő fő pedig utas.

  • Nyitva tartás: hétvégén 10:40 – 16:30
  • Jegyár: 500 Ft / fő / kör (4 éves korig díjmentes)
  • Elérhetőségek: 2624, Szokolya-Királyrét, tel.:06/20 468 7147

Királyréti Hajtánypálya

Programok és látnivalók Királyréten

Ha megtetszett a kisvasutazás, szemezgess még a programok közül, Királyrét akár többnapos kikapcsolódáshoz is remek úti cél. A Királyréti tanösvény gyerekbarát kirándulóhely, ahova a legkisebb csemetékkel is útnak indulhatsz, míg a nagyobbakkal felkapaszkodhatsz a Várhegy-kilátóhoz is.

A Királyréti Erdei Vasút közelében több étterem és büfé is található, a hamburgerek és szendvicsek mellett akár komolyabb, svédasztalos fogások közül is választhatsz.

Kétség sem férhet hozzá, hogy Királyrét igazi csodahely, a természeti kincsek, a gazdag állat- és növényvilág, illetve a színes programkínálat azonnal megszeretteti veled a Morgó-patak völgyét.

Szállást keresel a közelben?

Itt érdemes nézelődni >>


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Kristóf Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Pénztárcakímélő csodahelyek e-book

100+ ingyenes élmény, kirándulás és program

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk több mint 100 hazai programot, élményt és kirándulóhelyet.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.