Mobilapplikációk, amelyek segítenek tájékozódni a belföldi túrák során

Mind a tapasztalt, mind a tapasztalatlan túrázóknak szüksége lehet egy megbízható térképre vagy mobilalkalmazásra, amely nem hagy cserben akkor sem, ha eltévednénk vagy nincs wifi a közelben (erdőben ez gyakran előfordul). De mit használjunk, ami offline is navigál és mutatja a legfőbb hazai túraútvonalakat? Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhányat az itthon is elérhető mobilapplikációk közül, amelyek biztosan nem hagynak cserben a belföldi túrák és kirándulások során. Vannak köztük magyar alkalmazások és külföldi appok is, lehet válogatni!

Mobilapplikációk, amelyek segítenek tájékozódni a belföldi túrák során

Mobilapplikációk, amelyek nem hagynak cserben a belföldi túrák során

(ABC-sorrendben)

Alpinequest

„Ingyenesen csak online működik, viszont még így is nagyon jó.” – (F. Csaba)

Bergfex

Caynax Sport Tracker

GPX viewer

„Nem navigál, de a pozíciót és az útvonalat mutatja. Eltévedés ellen tökéletes.” (Cs. István)

Geocaching – Geoládák segédalkalmazás

„A legrészletesebb a Geoládák applikáció, amely a jelzetlen utakat, kilátópontokat és rengeteg plusz információt tartalmaz. Én nem ládázom, de az appot rendszeresen használom, ajánlani tudom.” (B. Judit)

G:hu+ geocaching

„Geocachinghez készült, de minden túraútvonal rajta van és mindig frissül. Offline is használható, csak GPS jel kell.” (H.A. Enikő)

Gaia GPS

„Van ingyenes verzió. Mindent jelölni szokott ami járható, azokat is ami csak igen kalandosan.” (K. Krisztina)

GeoGo

A GeoGo teljesítménytúrákat meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül, egyénileg kell teljesíteni. A túrák teljesítését a GeoGo alkalmazással tudod igazolni, amihez nincs szükséged másra, csak az okostelefonodra, és természetesen a túrabakancsodra (esetleg futócipődre).

HuMap

„Egyszerű, offline is mutatja a poziciód a térképen, és mindenféle turistaút és erdészeti út rajta van forrásokkal és kilátópontokkal együtt valamint kevés helyet foglal és csak minimálisan meríti az akksit.” (V. Tamás)

Komoot

„Bár vannak rajta olyan utak is, amik a valóságban nincsenek, benőtte őket a… minden is. ha erre odafigyelünk, akkor nagyon jó, mert minden kis ösvény rajta van (a Bükkben legalábbis).” (V. Judit)

Locus Map

„Túráinkon mi locus-t használunk. Eddig teljesen bevált. Van magyar turistatérkép, jelzésekkel, látnivalókkal és navigál offline is. Lehet útvonalat is tervezni. Jó kis app!” (B. Máté)

Mapy.cz

„A legjobb! Offline is működik, igaz nagy méretűek a térképek, de az erdei-hegyi túraútvonalak, ösvények is jelölve vannak. Tájékozódási pontok, érdekes helyek, ivóvíz források, domborzati viszonyok, szóval minden, ami kellhet és autós navigációra is használható.” (P. Attila)

Maps.me

„Otthon kell wifivel rátölteni a kért térképlapot. Magyarország két lap, de az utolsó kuka is rajta van. Openmaps-et használ, mint a többi, itt bemutatott alkalmazás nagy része is.” (K. Róbert)

OpenStreetMap

„Sokat kipróbáltam már, de nekem az Openstreetmap jött be. Éves előfizetés csak kb. 1300 Ft és van rendszeres térkép frissítés. Én ajánlom.” (V. Richard)

OsmAnd

Offline is működik, és tud navigálni.

Outdooractive

„Szerintem ezen van a legtöbb információ, bel- és külföldi is egyben.” (K. Gábor)

Természetjáró app

„Nekem nagyon tetszik! Bár nem minden túra útvonal elérhető, de szeretek válogatni a meglevő túráik között is.” (Sz. Vanda)

És vannak, akik a hagyományos, papíralapú térképre esküsznek

„Mi idén próbáltuk a Kőszegi-hegységben (applikációt – a szerk.), de nagyon nem tetszett, a papíralapú térkép hívei vagyunk, hisz az lemerülni sem tud, és sokkal jobban átlátható (legalább is számunkra).” (Sz. Amanda)

„Nem szoktunk használni semmit. 1x igen eltévedtünk. Megkerestük, hol vagyunk. A gps szerint nagyon messze voltunk, mint ahol lennünk kellett volna. Sok plusz km után tudtuk korrigálni. Kombináljuk azóta. A papírtérkép nem merül le sosem és mindig kéznél van. A teló meg mindig tudja, hol van, ha mi nem is.” (A. Marianna)

És Ti mit használtok a belföldi túrák során?

Köszönjük a Csodahelyek Magyarországon csoport tagjainak és a Csodahelyek.hu facebook oldal követőinek, akik ötleteikkel, tapasztalataikkal hozzájárultak a fenti gyűjtemény létrejöttéhez.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.