Myrafälle – kirándulás a vízesések birodalmában

Egy napos ausztriai kirándulásként is tökéletes a Myrafälle-vízesések felkeresése, amely az egész család számára garantált élmény lesz.

Családok és fiatal párok, idősebb kirándulók, sőt kutyával érkezők is szívesen keresik fel az alsó-ausztriai Myrafälle-vízesést, amely Bécstől 72 km-re található.

Myrafälle-vízesések és túraútvonalak

A hatalmas parkolóban hagyva az autót/buszt gyalogosan jutunk el a Myrafälle vízesések bejáratáig, amely mellett játszótér, étterem és egy kis tó található. A belépőket megváltva, majd térképpel felszerelkezve indulhatunk el felfelé a kijelölt ösvényen, a magasról lezúduló vízesés mellett.

A vízesés mentén kb. 20-30 perc alatt lehet felérni a hegyre, végig kiépített ösvények és hidak kanyarognak a hatalmas sziklák között. Nehéz betelni a látvánnyal, szinte percenként meg-megállna az ember és csak gyönyörködne a csodás tájban. A lépcsők miatt kicsit megterhelő a séta, de több pad és pihenő van kiépítve az útvonalon, így mindenki a saját tempójában tud haladni.

A vízesés mellett haladó ösvény a lehetséges túraútvonalaknak csak egy része, nyugodtan lehet tovább menni és akár egész nap túrázni, kirándulni. De ha valaki csak erre a szakaszra kíváncsi, akkor sem fog unatkozni.

Tanösvény

A víz erejét 1873 óta hasznosítják a fafeldolgozás vagy a villamosenergia-termelés során. Ezekről a tevékenységekről, valamint a környék állat- és növényvilágáról 11 állomás és információs tábla lett elhelyezve az úton. 

  1. Régi vízerőmű
  2. Myrafälle, a természeti emlékmű
  3. Fűrésztelep elemei
  4. A régi út
  5. Gát
  6. Vízi kastély
  7. Fauna és flóra
  8. Vadászat
  9. Kőház
  10. Fakitermelés
  11. Erdei állatok

TIPP: Májustól októberig minden pénteken, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon éjszakai megvilágítást kap a vízesés egészen 23 óráig.

A vízesések látványa szinte leírhatatlan, saját szemmel kell látni. Húzzatok kényelmes cipőt, kapjátok fel a család apraját-nagyját és induljatok el felfedezni Muggendorf kincsét!

Hol található?

A Myrafälle-vízesés Muggendorf település határában, Bécstől 72 km-re, Budapesttől 300 km-re fekszik. Bár GPS-szel nehéz eltévedni, mégis aki csak táblákra hagyatkozik, az is megtalálja Muggendorfot, hiszen az autópályát elhagyva szinte végig ki van táblázva az útirány.

A hatalmas, több részből álló (ingyenes) parkoló láttán sejthető, hogy nagy az érdeklődés, érdemes reggeli órákban érkezni, így elkerülve a tömegeket.

Belépők

  • Felnőtt belépő 5 Euró, 6 év feletti gyerekeknek 1.50 Euró
  • Kombinált jegy a közeli Steinwandklamm szurdokkal: felnőtt 9 Euro, gyerekjegy 2 Euró

A pénztárnál térképet kapunk, jó hír, hogy magyar nyelvű változat is kérhető. A beléptető kapuk a jegy szkennelésével nyílnak, a belépőjegyet fontos megtartani, mert kifelé is csak így lehet menni.

myrafälle vízesések

Babakocsival és kerekesszékkel a lépcsők miatt nem megoldható a közlekedés!

Kinek ajánlott?

Családoknak kisgyerekkel, kutyával, nyugdíjasoknak és fiataloknak: egyszóval mindenki, aki él és mozog, szívesen látott vendég a Myrafälle-vízeséseknél. Babakocsival és kerekesszékkel nem megoldható a közlekedés!

Információk: www.myrafaelle.at

Túratippek a közelben

  • A szomszédos Furth am Triestingben található Alsó-Ausztria egyik legszebb és legérdekesebb karsztos sziklahasadéka, a Steinwandklamm.
    www.steinwandklamm.at
  • Kb. fél órás autóútra található Puchberg am Schneeberg városka, innen indul a “szalamandrafoltos” fogaskerekű vonat a 2075 méter magas Schneebergre. A vonat április vége és október között közlekedik.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.