Lombkorona tanösvény, Althodis – séta a fák lombjai között

Szuper hétvégi program ellátogatni a magyar-osztrák határ közelébe, Burgenlandba, ahol egy 20 méter magas lombkorona tanösvényen sétálhatunk a fák lombjai között.

lombkorona tanösvény Althodis

Lombkorona tanösvény Althodisban

Az Írottkő Natúrpark területén fekvő Althodis (magyarul Óhodász) az osztrák-magyar határtól 10 km-re, Kőszegtől 20 km-re található.  A település közelében húzódik egy 500 méter hosszú lombkorona tanösvény, amely a fák lombjai között kanyarog.

lombkorona tanösvény Althodis

A falábakon álló “fahíd” legmagasabb pontja 22 méter magas, így a fák lombkoronái között sétálva testközelből figyelhetjük meg az erdők élővilágát. A séta során információs táblák segítik a tájékozódást (magyar nyelven is), míg a tanösvény végén egy kilátóból csodálhatjuk meg a vidéket. Tökéletes hétvégi kikapcsolódás az egész család számára!

TIPP – A lombkorona-sétány babakocsival és kerekesszékkel is végigjárható!

Az egyes tornyokat fahidak kötik össze egymással, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy vakok és gyengén látók, valamint kerekesszékes személyek is használhatják. Emellett a lombkoronaösvény ideális választás kisgyermekes családoknak is, hiszen babakocsival is bejárható. 

Olvasói vélemény:

“Nekünk nagyon tetszett, 9 éves keresztlányom is velünk volt, élvezte ő is. Karnyújtásnyira vannak a lombkoronák, egész közelről lehet tanulmányozni a faleveleket, makkokat. Igaz, hamar végig lehet járni, csak 500 méter hosszú, de vannak különböző tájékoztató táblák madarakról, rovarokról, a denevérekről. Szóval nem érdemes sietni.” (S. Krisztina)

Hasznos információk

Megközelítés:

Althodis településtől északra, kb. 2 km távolságra találjuk a lombkorona tanösvényt, amely előtt tágas parkoló áll rendelkezésre. A parkolóból rövid sétával érjük el a pénztárnak is helyet adó faházat, amely mellől indul el a sétány.

Nyitva tartás

  • Április – június között és szeptember – októberben:

keddtől vasárnapig 10:00 – 17:00 között

  • Július – augusztusban

hétfőtől vasárnapig 10:00 – 17:00 között

Belépő:

  • felnőtt jegy 6 Euro
  • nyugdíjasoknak 5 Euro
  • gyerekjegy (6 éves kortól): 4 Euro
  • 6 év alatt ingyenes!
  • csoportoknak kedvezmény
lombkorona tanösvény Althodis

További információk: www.baumwipfelweg-althodis.at


Étteremajánló a közelben: Pinka Smoke, Felsőcsatár

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.