Hangulatos pincesor az adonyi Szőlőhegyen

adonyi pincesor

A Duna-parti Adony határában, a Kápolnasoron igazi csoda rejlik. Az adonyi Szent Orbán-kápolnáról elnevezett utcában ugyanis egy gyönyörű pincesor kezdődik, amelyet bármely évszakban érdemes, sőt ajánlott végigjárni.

adonyi pincesor

Pincesor az adonyi Szőlőhegyen

Budapesttől 60 km-re, a Duna mentén, Fejér megyében találjuk Adony települést, amelynek szőlőhegye és pincefalva párját ritkítja a környéken. Az egykori mezőváros nem borvidéken fekszik (a német telepesek hozták magukkal a bor és szőlő szeretetét), mégis sikerült jelentős szőlészeti-borászati kultúrát teremtenie.

Az adonyi szőlőhegy 6,5 kilométeres vonulatán kb. 1100 présházat találunk, amelyek egy része szépen felújítva sorakozik a Kápolna soron. Ez nagyban köszönhető az 1993-ban megalakult Szent Orbán Borbaráti Egyesületnek, amely ma is összefogja a környék településeit és szervezi a boros rendezvényeket.

További látnivalók a közelben

A település további látnivalói a Kastély-park, a halastavak és a Duna-part, illetve a Nagysziget természeti szépségei; a már említett Orbán-kápolna, a barokk templom és az emlékpark. Ha erre jártok, feltétlenül ejtsétek útba a perkátai Győry-kastélyt is (amelyben jelenleg Kínai-magyar Kulturális Turisztikai Központ működik)!

Látnivalók Székesfehérváron »»

Győry-kastély, Perkáta

Térkép:

Még több pincesor és pincefalu Magyarországon


Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.