Cölöp-, úszó- és lombházak a Tisza-tónál – A Kormorán Kikötőben minden perc élmény!

Kormorán Kikötő, Tiszafüred

3 nap megnyugtat, 5 nap feltölt, 7 nap magához láncol. 1 év múlva újra visszatérsz a Tisza-tó egyedi szállásaihoz, és 5 év múlva is garantáltan szerepelnek majd a naptáradban. Egy vízparti lombház, cölöpház vagy úszóház teraszán eltöltött nap megszeretteti veled a tóparti kikapcsolódást, ahogyan a horgászással, csónaktúrával vagy kerékpározással töltött órák is. A Kormorán Kikötő nem ismer lehetetlent, ha pihentető élményekről van szó!

A Tisza-tóra nem elég egyetlen nap!

Ha jártál már a Tisza-tónál, akkor pontosan tudod, hogy a nád susogása, a víz látványa és a színes programkínálat miatt könnyű pillanatok alatt megszeretni Magyarország második legnagyobb tavának hangulatát. Egyetlen nap biztosan nem elég arra, hogy elmerülj a tóparti élményekben, éppen ezért érdemes több napra érkezni.

Hunyd le a szemed, és képzeld el, hogy:

  • egy jakuzziban üldögélsz az ártéri erdő felett egy hagymakupolás lombház teraszán, ahonnan bepillantást nyersz a helyi madárvilág dolgos napjaiba.
  • miközben a reggeli kávédat kortyolgatod, az úszóház fedett teraszáról máris megkezdheted a horgászatot – bizony, akár esőben is kényelmesen!
  • kezedben a kedvenc könyveddel kiülsz a cölöpház teraszára, vagy a nappali hatalmas üvegfala mellé, hogy megvárd, milyen látvánnyal érkezik a naplemente
  • a pároddal, a családdal, vagy a barátokkal olyan szálláshelyen pihensz, ahova nem ér el a hétköznapok zaja. A víz közelsége valódi nyugalmat áraszt.

Ugye milyen jól hangzik? Most, hogy már tudod, mennyi élményt ölelhetsz magadhoz, biztosan szívesen maradnál több napra a Tisza-tónál. Vajon a Kormorán Kikötő hat különböző szállástípusa közül melyik illik az elképzeléseidhez leginkább?

Kormorán Kikötő
Hagymakupolás lombház

A Kormorán Kikötő színes szálláskínálata

Lombházak

Hazánk egyik legritkább, de legizgalmasabb szállástípusa a lombház, amiről gyerekként annak idején csak álmodoztál a kertben. Ha tudtad volna, hogy egyszer felnőttként a Kormorán Kikötő hat méteres lábakon álló, hagymakupolás lombházaiban pihenhetsz, türelmesen vártál volna a pillanatra. Annál is inkább, mert az ártéri erdő fölött álló házak panorámás szobával, terasszal és jakuzzival teszik még felejthetetlenebbé a pihenést.

Szereted a gasztroélményeket? Bátran teszteld a halászlét, a cigánypecsenyét, vagy akár a somlói galuskát a Gyékényes Kisvendéglőben. Garantáltan jó döntést hozol.

Cölöpházak

Mindig is ki akartad próbálni, milyen egy cölöpházban aludni, ahonnan a nap minden percében gyönyörködhetsz a Tisza-tó látványában? Az Olivér cölöpházban és a Norbi cölöpházban úgy hajthatod álomra a fejed, hogy a Tisza-tó halai alattad csobbannak.

A cölöpökön álló világos, otthonos házaknak köszönhetően haza sem akarsz majd utazni a saját kényelmes, vízparti kilátódból.

Úszóházak

A Hanga, a Samu és a Tavirózsa úszóházak különlegessége nemcsak abban rejlik, hogy a kikötői hídon keresztül közelíthetőek meg, hanem abban is, hogy fedett teraszukról akár horgászni is lehet. Ha csak bekuporodnál egy fotelba néhány csokis sütemény és egy jó könyv társaságában, az úszóházak teraszán még a madarak is zenélnek neked az olvasáshoz.

Fontos tudni, hogy az úszóház mellett hajó- és csónakkikötési lehetőség is adódik, illetve a kikötő szolgáltatásait (pl. kenukölcsönzés, csónaktúra, stb.) is igénybe veheted. Jól hangzik, nem igaz?

Panzió szobák, vízparti házak, vízikunyhók

A Kormorán panziók barátságos hangulattal, modern berendezéssel, nagy társalgóval és fedett terasszal hívogatnak a Tisza-parton. Szívesebben pihennél egy olyan vízparti apartmanházban, ahol kényelmesen elférsz a családdal, barátokkal, és még horgászni is lehet? Természetesen arra is van lehetőség.

Ha kifejezetten azért érkezel a Kikötőbe, hogy a kedvenc hobbidnak, a horgászatnak hódolj, a kétszemélyes, kivontatható vízikunyhó lesz a kedvenced. A kunyhó mellett sütögető és bográcsozóhely is található, de a legtöbb időt biztosan a ház stég-teraszán, a horgászcsónakban, és remélhetőleg a halak társaságában töltöd majd.

Csapj le a kedvezményes csomagajánlatokra!

Kormorán Kikötő – Egy kikötő, telis-tele élménnyel

A Tisza-tó partján minden évszak más szépséget tartogat számodra. Segítünk megtervezni, mivel töltsd a szabadságod, ha az aktív kikapcsolódás éppúgy vonz, mint a környék nyugalma.

Horgász vagy? Ne is menj tovább!

Ha horgász vagy, akkor nem mondunk neked újat azzal, hogy a horgászathoz hozzátartozik a rutin. Biztosan van kedvenc, jól bevált botod, megvan az autódban a pontos helye a felszerelésnek és a hűtődben is mindig lapul 1-2 doboz csonti, startra készen. Egy dologhoz azonban több száz horgász alkalmazkodik szívesen a rutinok dacára is, azokhoz a horgászhelyekhez, ahol valódi élmény a csónakos pecázás.

A Kormorán Kikötő kikötőmedencéjében biztonságosan tárolhatod néhány napig, hónapig, vagy akár egész évben a csónakodat, emellett sólyázásra, és a csónakok, kishajók szárazon tárolására is van lehetőség.

Akár a környéken laksz, akár a családdal, barátokkal érkezel egy hosszú horgászhétvégére, nem kell aggódnod a csónakod miatt. A halaknak annál inkább lesz félnivalójuk!

Kormorán Kikötő
Kormorán Kikötő

Vizes és kerékpáros programok

Nincs türelmed a horgászathoz, de szereted a vízközeli élményeket? Nem kell aggódnod, ha nincs saját csónakod, ugyanis a kikötőben benevezhetsz egy szervezett motorcsónaktúrára. A 25 km-es túrán egy halászladikban ringatózva közelebbről is megismerheted a Tisza-tó növény- és állatvilágát, az eldugott holtágakat és az évszakok sokszínűségét.

Szívesen ragadnál evezőt? Választhatsz, hogy kenut, vagy SUP deszkát bérelsz, amivel a tündérrózsák és békalencsék mellett haladva meglesheted a vidrákat, hódokat, a halakat és a vízi madarakat. A 3 és 4 személyes kenukban ülve megoszthatod ezt az élményt a szeretteiddel, vagy kölcsönözhetsz SUP deszkát is, ami kezdő evezősként alaposan próbára teszi majd az egyensúlyérzéked.

Akkor sem kell aggódnod, ha szívesebben szemlélődnél egy kicsit távolabb a víztől, ugyanis a Tisza-tó remekül körbetekerhető kerékpárral. A kis kör 64 km, a nagy kör pedig 95 km hosszú, utóbbit egy napba sűrítve gyakorlottabb kerékpárosoknak ajánljuk. Nincs nálad a kerékpárod? Semmi gond, a Kormorán Kikötő a szállóvendégeinek bérlésre is biztosít lehetőséget.

Programtippek a Tisza-tó környékén

Nem csak a Kormorán Kikötő, de a Tisza-tó közelében is színes programkínálat és számos látnivaló vár télen-nyáron, legyen szó természeti kincsekről, kilátókról, tanösvényekről, állatos és vizes programokról.

Ahogyan már beszámoltunk róla, a kajak, kenu és SUP kölcsönzés, egy motorcsónaktúra vagy egy kerékpáros Tisza-tó kör felejthetetlen élményekkel ajándékoz meg, akárcsak egy-egy kilátó (pl. Fattyúszerkő kilátó, Bölömbika kilátó, Küszvégó csér kilátó vagy Kiskörei kilátó) felfedezése.

A Tiszavirág ártéri sétaút, az Örvényi Pákász Tanösvény és a Tisza-tavi Vízi Sétány is legyen rajta a Tisza-tó bakancslistádon, akárcsak a Tisza-tavi Madárrezervátum, a hazai Tisza leggazdagabb gémfalujának megismerése. A Kenguru Park, a Tisza-tavi mini Zoo, a Dínó Park és a Tisza-tavi Ökocentrum a gyerekek nagy kedvence.

Tipp: Ne hagyd ki a daruszámlálást a Hortobágyon! A hortobágyi pusztán október elejétől november közepéig mintegy 250.000 egyed pihen meg, melyek éjjelre 25-30 ezresével gyűlnek össze a kedvenc pihenőhelyeiken.

fotó: Kristóf-Zöld Eszter

Miért éppen a Kormorán Kikötő?

A Kormorán Kikötő egyedi szálláshelyekkel és felejthetetlen élményekkel vár Tiszafüred legszebb részén. Egy hangulatos motorcsónakos túra, egy lombház kényelme vagy egy hajnali horgászat elfeledteti veled a szürke hétköznapokat és bármely évszakban megfűszerezi a pihenésed.

A Kikötőben varázslatba csöppensz, így alig várod majd, hogy visszatérj a Tisza-tó egyedülálló birodalmába. Mondd, melyik házba költöznél be most azonnal?


Fotók: Kormorán Kikötő

Szponzorált tartalom

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Pénztárcakímélő csodahelyek e-book

100+ ingyenes élmény, kirándulás és program

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk több mint 100 hazai programot, élményt és kirándulóhelyet.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.