„Nem beijedni kell, hanem menni” – salzburgi kalandok hegyi túrákkal és várakkal

A Csodahelyek Ausztriában csoportunk tagja, Kovarszki Zsuzsanna Salzburgban járt és élményeit velünk is megosztotta. Salzburgi kalandok sok-sok túrával, várlátogatással és gyönyörű panorámákkal.

Salzburgi kalandok

„Múlt héten kértem segítséget esős idő esetére. Sokan írtatok és igazatok lett végül: nem beijedni kell, hanem menni. Wagrainben volt a szállásunk, onnan indultunk minden nap kirándulni.

Induláskor első megálló a Gosausee volt. Itt felmentünk a Zwieselalmra, túráztunk egyet, majd lent az első tavat is körbesétáltuk. Kezdésnek elég erős volt, nagyon elfáradtunk. Elképesztően gyönyörű!

Hétfőn elmentünk délre az eső elől, Mautendorfnál libegőztünk fel a Speiereckre és mentünk egy kört. Ezután lent bementünk a várba és visszafelé még a Johanneswasserfallnál is megálltunk. A várban adtak magyar nyelvű audio guide-ot, azzal jó volt végigmenni. Aztán a vízesés is elég pazar volt, igaz, az már esős progi lett.

Kedden Liechtensteinklamm, Hohenwerfen vára és Gollinger-vízesés volt a program. A várban szintén volt audio guide, emellett vezetett túra, még a harangtoronyba is felmentünk és megnéztük a madárbemutatót. Jó programok voltak.

Szerdán esősebb idő volt, délután felmentünk helyben a Grafenbergre, itt is túráztunk egyet. Itt úgy kell tervezni, hogy a Salz. kártyával csak déltől lehet használni a felvonót, ami délután 4-kor zár.

Csütörtökön Zauchensee-be mentünk el és megcsináltuk a 4 Gipfel túrát (a párom felment, én megálltam a Schwarzkopf alján, így éppen elértük zárás előtt a felvonót). Kemény volt a nap, jól elfáradtunk.

Pénteken a Hochkönighez mentünk. Túráztunk egyet Mühlbachnál, majd átmentünk a Dieten am Hochkönighez, ott is felmentünk. Gyönyörű környék, nagyon tetszett.

Szombaton jöttünk volna haza, de a Sasfészket még meg akartuk nézni, így hosszabbítottunk a szálláson egy éjszakát. Nem bántuk meg!

Összességében nem rohanós, de jó kis menős hetünk volt, hegyi túrákkal, várnézésekkel csodás környezetben. Jól éreztük magunkat.”


Fotók és beszámoló: Kovarszki Zsuzsanna

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Pénztárcakímélő csodahelyek e-book

100+ ingyenes élmény, kirándulás és program

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk több mint 100 hazai programot, élményt és kirándulóhelyet.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.