Levendulaszüret 2021 – levendulakertek, ahol elkerülheted a tömeget

szavazz

Az idei nyár sem telhet el levendulaszüret nélkül! Évről-évre egyre több helyszínen találunk kerteket az ország teljes területén, ahol fotózni és szüretelni is lehet, de hova menjen az, aki mindezek mellett még a tömeget is elkerülné?

A korábbi években összegyűjtöttük a hazai levendulakerteket ITT és ITT, most pedig olyan helyekre kalauzolunk titeket, ahol a látogatók tömegétől sem kell tartani.

Levendulaszüret 2021 – Kertek, ahol elkerülheted a tömeget

Balatonszentgyörgy – Kereskai levendulás

A Balaton körül több levendulamező is található, akár a déli parton, akár az északi parton járunk. A népszerű helyek mellett talán kevesebben ismerik a balatonszentgyörgyi Kereskai Levendulást, ahol idén 3. alkalommal rendezik meg a levendulaszüretet június 19. és 27. között.

Hasznos információk:

  • Közel 2000 tő francia levendula szedhető.
  • A szedéshez metszőollót mindneki hozzon magával!
  • Csak fotózni is lehet, természetesen ingyen!
  • Minden érkezőt frissítő levendula szörppel és levendulás sütivel várnak!
  • Idén mindenki kap az aratótáska mellé egy kis emléket.
  • Szombat és vasárnap délután kézműves foglalkozásra is lesz lehetőség.
  • Parkolás a ház előtt biztosított ingyen.
Levendulaszüret 2021- levendulakertek, ahol elkerülheted a tömeget
Levendulaszüret 2021-ben

Bálványos – Levendulaszüret a Völgyben

Somogy megyében, Siófok közelében található a Kincsek Völgye, ahol idén június 19-től lesz lehetőség francia levendulát szüretelni.

A levendulát papírtáskába szedhetjük, két méretből lehet választani:
– 18*22*8 -es méret tele töltve: 1.800 ft/ táska
– 22*10*28-as méret tele töltve: 3.000 ft/ táska

A szervezők kérik, hogy metszőollót mindenki vigyen magával!

Lesenceistvánd – IV. Levendula “Szedd Magad”

Tapolca és Keszthely között félúton, a lesenceistvándi Levendula Birtokon is szüretelhetünk levendulát június 12-től.

A szedéshez 2 méretű papír táskából lehet választani (2000 Ft, illetve 3000 Ft értékben). Metszőollót mindenki vigyen magával! A kertből festői panoráma nyílik a Tapolcai-medencére, a tanúhegyekre, emellett a szervezők meglepetéssel is készülnek. Azok között, akik idén aratótáskát vásárolnak a helyszínen, 2 db ajándék hétvégét sorsolnak ki a LevendulásHázban.

Máriakálnok – IV. Kálnoki Szedd Magad Levendula Hétvége

Mosonmagyaróvár szomszédságában, Máriakálnokon is szeretettel várják a látogatókat a Kálnoki Levendulásban.

Nyitva tartás:

  • 2021. június 19-én, szombaton 09-19 óráig
  • 2021. június 20-án, vasárnap 09-19 óráig

A kutyabarát birtokon arató táskát lehet vásárolni, amelynek méretei (szélesség/magasság/mélység)

  • Kicsi: 6*18*4 cm – 600 Ft – egy nagyobb csokornak felel meg
  • Közepes: 18*22*8 cm – 1600 Ft – leggyakrabban választott, ebből már lehet otthon szárítani, díszíteni egy keveset
  • Nagy: 22*28*10 cm – 2400 Ft – a szörpfüggők kedvence
  • Family Pack: 42*33*19 cm – 6800 Ft (Juta táska) – ebből jut a szomszédnak is, sőt lekvárokba, szörpbe, szárítani és még díszítésre is 

Metszőollót, naptejet és kalapot ne felejtsetek otthon! Aki pedig csak fotózni szeretne, netán piknikezne a levendulabokrok között, arra is van lehetőség.

Levendulaszüret 2021- levendulakertek, ahol elkerülheted a tömeget

Mátészalka-Nagyszőlő – II. Szedd magad levendulaszedés

3 napon át tart a szüret a mátészalkai Nagyszőlői Levendula Farmon, ahol reggel 9-től 17 óráig van lehetőség szüretelésre, fotózásra.

A programra a belépő 1500 forint, ami egy virágszedő papírtáskát tartalmaz. Idén a megszokott szörp- és teakóstoló mellett újdonsággal is készülnek a szervezők.

Monori Strázsahegyi Levendulás – SZEDD VELÜNK a levendulát MonorON

A fővárosiak se maradjanak ki a jóból! Budapesttől 30 km-re található a Monori Strázsahegyi Levendulás, ahol több ezer francia levendulabokor várja a látogatókat.

A levendulás területén a fényképezkedés, sétálás, pokrócon ücsörgés ingyenes! Levendulát szedni csak metszőollóval és a helyszínen vásárolt táskában lehet, amelynek ára 1800 Ft. A levendulásban lehetőség lesz szappanok, levendulás édességek és egyéb kézműves termékek vásárlására, emellett frissítő szörpöket is kóstolhatunk.

VII . Mórahalmi Levendulaünnep és Kézből Kézbe Kispiac 2021

Gazdag programkínálattal készülnek idén a mórahalmi levendulaünnepen június 12-13-án, ahol kézműves vásár, étel- és italkóstoló, kézműves foglalkozások várják a látogatókat.

A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt, emblémás arató táskába lehetséges. Ára. 1500 Ft. A szüret mellett levendulás szappanok, szörpök, csokoládé, decoupage ajándékok vásárolhatók, emellett a saját nevelésű palánták és csokrok közül is válogathatunk kedvünkre.

Levendulaszüret 2021- levendulakertek, ahol elkerülheted a tömeget

Nyírtelek – Cuki Levendula Kert

Szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyíregyházától 10 km-re várja a látogatókat a Cuki Levendula Kert, ahol idén július 1-18. között rendezik a szüretet (a hét minden napján). A 2000 tőből álló ültetvényen 2-féle méretű papírtasakba gyűjthetünk virágot (21*31 cm – 2000 Ft, 11,5*22 cm – 1000 Ft), a szervezők metszőollót biztosítanak.

Fotózásra már az ezt megelőző héten is lesz lehetőség, erről bővebben üzenetben vagy telefonon lehet érdeklődni: Kocsis Krisztina – 06204974010

Tisza-tavi Levendulás, Tiszaderzs

2019-ben ültették az első töveket a tiszaderzsi levendulásban, ahol azóta hatalmas bokrok és összefüggő levendulamező kápráztatja el a látogatókat. A szüret pontos időpontjáért érdemes figyelni a kert facebook oldalát.

Kihagytunk volna valamit? Elképzelhető, hiszen Magyarországon se szeri-se száma a népszerű vagy éppen titkos levendulakerteknek. Ti melyiket fogjátok felkeresni idén nyáron?

Nézd meg térképen is a levendulás csodahelyeket:

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

(fotók: pixabay, unsplash)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.