Top 10 látnivaló és program a Margitszigeten

10 látnivaló és program a Margitszigeten

A Margitsziget az egyik legkedveltebb budapesti célpont, egynapos, vagy akár többnapos kikapcsolódáshoz is kiváló úti cél családok, baráti társaságok, vagy akár randevúzó párok számára. Mutatjuk, melyik az a 10 program a Margitszigeten, ami felejthetetlen élményekkel vár Buda és Pest között.

10 látnivaló és program a Margitszigeten

Hajózásra fel!

Tudtad? A Margitszigetet megközelítheted hajóval is, a budapesti hajójáratok többsége a sziget érintésével közlekedik. A hajózás már önmagában is különleges program, amit a csemeték is élvezni fognak.

A hajó a Vigadó térről indul, majd az Akadémia 3 kikötő után a Margitsziget budai oldalánál is megáll, a Margitsziget-Sportuszoda kikötőben.

Kipróbálnád a bringóhintózást?

Utaztál már bringóhintóval? Ha nem, akkor itt a remek alkalom, hogy kipróbáld, milyen az a járgány, aminek még a története is kalandos.

1984-ben találkozott a két tulajdonos család Bulgáriában, ahol az az ötlet született, hogy a két kerékpár összeépítéséből álló járgányt otthon, Budapesten is üzemeltetni kellene. A Margitszigeten egy kempingasztalról indult a kölcsönzés 4 bringóhintóval 1985. május 17-én, és a brigóhintózás azóta is vonzza a kíváncsi helyieket és turistákat.

Bringóhintók sorakoznak a Margitszigeten

Margitszigeti Zenélő Szökőkút

A Margitszigeti Zenélő Szökőkút népszerűségének titka abban rejlik, hogy bármilyen zenei műfáj áll hozzánk közel, a vízsugarak tánca minden korosztályt elvarázsol.

Igazi kuriózum, hogy sötétedés után a vízsugarak nem csak táncolnak, de különféle színekbe is öltöznek. A szökőkút felkeresése tavasztól őszig kihagyhatatlan program a Margitszigeten, kánikulában pedig receptre kellene felírni mindannyiunknak.

Margitszigeti Vadaspark

A Margitszigeti Kisállatkert 2002 óta a Fővárosi Állat- és Növénykerthez tartozik, a terület egyik felén dámvadak és mezei nyulak élnek, míg a kisállatkert másik felében vízimadarak, és egyéb díszes madárfajok kaptak helyet.

A kert belsejében pónilovak várják a látogatókat, ezenkívül számos bagoly és ragadozó madár él a Margiszigeten található állatkertben.

Margitszigeti Vadaspark

Séta a kolostorromok körül

Bár a mai gyerekeknek már nem mond sokat Indiana Jones neve, de még az őt megidéző Chip mókus sem, a Csipet-Csapatból, ennek ellenére számukra is remek program a Margitszigeten a kolostorromok felfedezése.

Mindjárt két helyszínt is érdemes célba venni, az egyik a középkori domonkosrendi kolostor és királyi udvarház, a másik pedig az egykori ferences kolostor romjai a Palatinus fürdő közelében.

Margitsziget Víztorony

A Margitszigeti Víztorony a sziget emblematikus épülete, a 107 éves műemlék víztorony a legöregebb és a legnagyobb az országban. A torony a Margitszigeti Színház udvarán áll, a nyári színház opera, musical, tánc és prózai előadásokkal, komolyzenei, szimfonikus, könnyűzenei és jazz koncertekkel várja a látogatókat.

A víztorony tetejéről 33 méter magasságból csodálhatjuk meg Budapestet, a kilátásért 152 lépcsőfokot kell megmásznunk. Fontos tudni, hogy az emelvény csak szezonálisan tart nyitva a nyári időszakban.

Margitszigeti Víztorony

Japánkert

A több mint 10 000 m2- es Japánkert igazi csodakert a Margitsziget Árpád-hídhoz közelebb eső részén. A japán kultúra ihlette kertbe több különleges növényfaj és jellegzetes pad is került. Érdemes egy pillanatra elidőzni a kis tó partján, az apró kis hidak és lótuszvirágok között.

Ha gyerekekkel vesszük célba a kertet, biztosan élvezni fogják a különleges kis ösvényeket, amelyeket valódi kihívás felfedezni. Sőt, a szemfülesek még teknősöket is láthatnak a tóban úszkálni.

Szabadtéri piknik

Pakolj a hátizsákba néhány szendvicset, egy plédet és egy labdát, majd irány a Margitsziget! Több helyen is lehet piknikezni a szigeten, sokan választják a Rózsakert és a szökőkút környékét, akárcsak a Nagy-rét és az Alsó-nagyrét árnyas részeit.

Ha szívesen napoznál, de nincs nálad pléd, választhatod a sziget napozóágyait, vagy ülj le a futókör mellé és figyeld falatozás közben a kiránduló- és szállodahajókat.

Fedezd fel a Gasztro sétányt!

A Margitsziget Gasztro sétányán a legjobb margitszigeti éttermek várnak. Az ételkínálatben szerepel a lángos, a hamburger és a pizza, vagy választhatsz az a’la carte, vegetáriánus és vegán kínálatból is. Hétvégén vagy hétköznap, áprilistól októberig minden nap tárt karokkal vár a sétány.

Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő

A margitszigeti Palatinus Budapest legrégebbi szabadtéri strandfürdője, amely minden korosztályt hűsítő élményekkel fogad. A pesti szleng által ismert „Pala” 4 beltéri és 9 kültéri medencével büszkélkedhet.

Kültéren egy gyógymedence, két gyermekmedence, egy úszómedence, egy élménymedence, egy strandmedence, két csúszdamedence, és egy hullámmedence csalogat. A gyerekmedence mellett medencejátékok és csúszda is várja a csemetéket.

Érdekesség: A strandon 2018-tól bevezették a készpénzmentes fizetést, azaz a strandon készpénz helyett a pénztárakban feltöltött kártyával vagy bankkártyával lehet fizetni.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Kristóf-Zöld Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Pénztárcakímélő csodahelyek e-book

100+ ingyenes élmény, kirándulás és program

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk több mint 100 hazai programot, élményt és kirándulóhelyet.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.