5+1 állati csodahely látványetetéssel, simogatóval, élményprogramokkal

állati csodahelyek

Bővítenéd a család bakancslistáját és sosem mondanál nemet az állatos programokra? Őshonos és egzotikus állatokkal, simogatóval, pónilovaglással, látványetetéssel, kézműveskedéssel és színes programkínálattal teszi különlegesebbé a kikapcsolódást az alábbi 5+1 állati csodahely. Készülj, mert ide garantáltan máskor is vissza fogsz térni!

5+1 állati csodahely családi programokhoz

Dinnyési parasztudvar

Székesfehérvártól 10 km-re, a Velencei-tótól pedig 5 km-re található a Dinnyési parasztudvar, ahol a látogatók betekintést kaphatnak a magyar paraszti hétköznapok menetébe.

Ideális úti cél azoknak, akik állatos programot keresnek, hiszen a parasztudvarban megismerkedhetünk a háztáji állatokkal, ráadásul megtekinthetjük a régi parasztudvarokban használt tárgyakat is.

A gazdaságban zajlik az élet, érkezésünkkor bepillantást nyerhetünk az istállótakarítás, az etetés, vagy éppen a széna- vagy szalmaszállítás kulisszái mögé.

Az érkező csoportok megtudhatják, milyen élmény a pónilovaglás, a szalmababa készítés, és egy MTZ traktorra is felülhetnek.

A Dinnyési parasztudvar tulajdonosai számára fontos a hagyományőrzés. Szeretnék, ha minél több látogató nosztalgiázna náluk, a gyerekek pedig itt ismerkednének meg azokkal a teendőkkel, amelyek egy gazdaságban mindennaposak.

Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark

A Balassagyarmathoz tartozó Nyírjes népszerű hely a kikapcsolódáshoz, a tavakkal tarkított ligetek és erdők szép számmal vonzzák a gyalogos és kerékpáros kirándulókat. A Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark hangulatos programokkal várja a családokat, baráti társaságokat, nagyobb csoportokat.

A 22 hektáros füvészkert 2 km hosszú tanösvénye három kontinens (Európa, Ázsia és Észak-Amerika) közel 600 növényfajtáját mutatja be. Megismerhetjük pl. a Sziklás-hegység fenyveseit, Kalifornia mamutfenyőit, Oregon félsivatagát, Japán színes növényeit, Kína bambuszligeteit ugyanúgy, mint a hazai erdőket. A tanösvény szerves részét képezik a tájba harmonikusan illeszkedő látványhidak.

Salánki Farm

Debrecentől 7 km-re, az Erdőspuszta közepén található a 4 hektáros területen fekvő Salánki Farm, aminek a története kb. 7 évre nyúlik vissza. A tuladonosok akkor vették az első pávát, ma pedig már 64 fajta, közel kétszáz egyede található meg náluk. Az állati csodahely legnagyobb büszkesége a tavaly vásárolt tevecsikó, Szultán.

Az önerőből épült családi vállalkozás 2023 májusában nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, azóta hatalmas fejlődésen ment keresztül.

Iskolai, óvodai kirándulásokhoz, családi eseményekhez ideális választás a farm, amelyhez ugrálóvár, óriáscsúszda és egy hatalmas ingyenes parkoló tartozik. A gyerekek kipróbálhatják az elektromos kisautózást és quadozást, illetve lovasszekéren is utazhatnak.

Tipp: A farm bankkártyát és SZÉP kártyát is elfogad, sőt a Debrecen Városkártya Programba is belépett.

ZOO Szigetbecse- Vadvirág Állat és Élménypark

Budapesttől 50 km-re, 45 állatfajjal várja a gyerekeket és felnőtteket a ZOO Szigetbecse, vadregényes környezetben, karnyújtásnyira a Duna-parttól.

Az őshonos állatok mellett láthatunk itt kengurukat, papagájokat, tevét és oroszlánt is, a kisállat-simogatóban pedig pónikkal, kecskékkel, nyuszikkal, bárányokkal és tevékkel lehet közelebbről megismerkedni.

A lámák, kenguruk etetése és simogatása nagyon népszerű, akárcsak az oroszlán, tigris látványetetése. A ZOO Szigetbecse területén egy Mini Vidámpark is várja a gyerekekkel érkező családokat.

Szentendrei Kisállatkert

Budapesttől 15 perces autóútra, a Szentendrei Skanzen közelében található a családias hangulatú Szentendrei Kisállatkert, amely vidám állatokkal, rovarhotellel, zoo csemegével és információs táblákkal várja az érdeklődőket.

Adorján, a legendás szamár, kecskék, macskabagoly és a szurikáták mellé gyakran költöznek váratlan lakók is, hiszen a kisállatkert mentéssel is foglalkozik.

Nyíregyházi Állatkert – Jégvilág

A közelmúltban nyílt meg a Nyíregyházi Állatkert Jégvilága, a sarkkörök élővilágát bemutató 2 hektáros terület ritka sarki állatfajoknak ad helyet.

A 10.000 évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok, mamutcsontvázak jelzik, emellett igazi különlegesség a Magyarországon eddig még nem látott királypingvinek bemutatóterme és a jegesmedve tenyészközpont.

Megjelenik az indián táborban a kanadai őslakosok élete, mint ahogy a Klíma Kamra az inuitok világát modellezi. A Jégvilág állatbemutatóban lemerülhetünk a jeges tengerek mélyére is VR tengeralattjáró segítségével, de a hatalmas akváriumok bemutatják élőben is a jeges tengerek halainak világát.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Szponzorált tartalom

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Ingyenes gyerekbarát csodahelyek

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk több mint 100 hazai programot, élményt és kirándulóhelyet.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.