Áji vízesések – Kirándulás Szlovákia festői szurdokvölgyében

Áji vízesések

Az Áji vízesések az Áj és Ájfalucska között elterülő 6,5 km hosszú völgyben rejtőznek. A kirándulóhely különlegessége, hogy a szurdokvölgyben 10 különböző nagyságú vízesés található, melyek lenyűgöző látvánnyal ajándékozzák meg a látogatókat.

Áji vízesések – Bámulatos csodahely Szlovákiában

Áj falu Dél-Szlovákiában, a magyar határtól néhány percre fekszik, az Áji-szurdok bejárata a falu mellett található Szádelői-fennsík és a Jászói-fennsík között nyílik. Parkolni ingyenesen lehet a szurdok bejáratánál kialakított parkolóhelyen.

A 6,5 km hosszú Áji-völgyet az Áji-patak formálja. Az Áji vízesések valójában 10 vízesés láncolata, a vízesések magassága eltérő, 1 és 7 méter közötti. A legnagyobb vízesésnél egy pihenőhelyet is kialakítottak.

A völgy minden évszakban látogatható, a vízesések vízhozamát az esőzés nagyban befolyásolja. Télen a befagyott vízesések látványa miatt érdemes felkeresni a kirándulóhelyet, a nyári kánikulában pedig könnyen elbújhatunk itt a hőség elől.

A szurdok bejárása nagyjából 2-3 órát vesz igénybe, túrázáshoz szokott gyerekekkel is érdemes útnak indulni, mert a terep nem tartogat számukra nehézségeket.

Áji vízesések

A Csodahelyek.hu csapatának tagja, Márk Éva fényképes élménybeszámolót készített a kirándulásról.

TIPP: Babakocsival nem ajánlom a kirándulást, illetve az idősebb korosztály számára is megerőltető lehet az útvonal. Kétszer kell átkelni a patakon, mi végig a patak mentén haladtunk. Van egy út fent is, de ott csak 4-5 vízesést lehet megtekinteni. – Márk Éva / Csodahelyek.hu

Foglalj szállást a közelben!

Elmerülnél Európa csodahelyeiben?

Nemcsak a legszebb hazai csodahelyekre vagy kíváncsi, hanem örömmel szemezgetnél az európai csodahelyek színes kínálatából is? Nézelődj az alábbi Csodahelyek.hu felületeken:


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Márk Éva

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.