Zalakaros kincsei: A kalandos Égerösvény és a hangulatos Termáltó és ökopart

Zalakaros Termáltó és ökopart

Zalakaros egyedülálló látványossága a Fürdő szomszédságában található Zalakaros Termáltó és ökopart, amely egy szabadidős park, számtalan élménydús kikapcsolódási lehetőséggel. A tó déli szélén található erdőben még egy különleges hangulatú tanösvény is található. 

Fedezd fel Zalakaros kincseit

Termáltó és kilátó

Az ásványokban gazdag helyi termálvíz napjainkban már nemcsak a fürdővendégek kényelmét szolgálja, hanem egy mesterségesen létrehozott tavat is táplál. A vízfelület csodás természeti környezetben fekszik, a partja pedig számos kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Már a termáltó fogadóépülete is különleges, hiszen egy 15 méter magas kilátótorony várja az ide érkezőket. Az épületből csodás panoráma nyílik a tóra és a környező erdőkre, ráadásul egy 21 méter magas csúszdatoronyból is lecsúszhatnak a bátrabbak.

Tóparti élmények

Az ökopart része még a hangok pavilonja, ahol a különböző magasságú hangkeltő elemekkel játékos formában ismerkedhetünk meg a hangokkal. A híd túlsó lábánál pedig a fények meditációs pavilonja várja a látogatókat, itt a beszűrődő napsugarakon keresztül vizsgálhatjuk a Föld forgását.

A vízen járást is gyakorolhatjuk a termáltavon kialakított „tipegőkön”, amelyeket a tó sekély vízmélységű részén találunk.

Az aprónépet pedig homokozó, csészealj hinta, körhinta, mászóka és faház várja a tóparti játszótéren.

Égerösvény, ahol Tőzike tündér fogad

A zalakarosi termáltó déli szélén húzódik egy erdősáv, ahol egy érdekes tanösvény bújik meg. A fák között fapallókon kacskaringózó 250 méter hosszú Égerösvényt járva a környékre jellemző állat- és növényvilágról olvashatunk, s közben interaktív játékos feladatokat oldhatunk meg.

Az ösvény egyik égerfájának tövében Tőzike tündér ücsörög, a tündérszobor az árnyasban nagy számban fellelhető tavaszi tőzikéről kapta nevét.

Az ösvény mentén több védett virágot is beazonosíthatunk a kihelyezett táblák segítségével.

12+ meseösvény Magyarországon >>

Még több látnivaló Zalakaroson

Ha még több élményt keresünk Zalakaroson, érdemes végigsétálnunk a római katolikus templom és a Gyógyfürdő tér közötti sétányon. Az őshonos fákkal szegélyezett sétaút mentén különleges fából készült szobrok állnak, de pihenésre alkalmas padokat is találunk itt.

A város központjában lévő arborétumszerű parkba is ellátogathatunk, ahol színpompás virágokat és szebbnél szebb ősfákat láthatunk.

Szállást keresel a közelben?

Ezt ne hagyd ki Zalakaros környékén!


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Fotók: Tasi Zsolt

A szerző további írásai a www.azalfoldtegedisvar.hu oldalon olvashatók.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.