ZenZug, a vendégház, ahol a természet és a belső harmónia találkozik

Természetközeliség, nyugalom, harmónia. Ezek juthatnak először eszünkbe a Börzsönyben található ZenZug kapcsán, amely jóval több, mint egyszerű erdei szálláshely. Itt garantáltan magad mögött hagyhatod a stresszes hétköznapokat, kiléphetsz a mókuskerékből és feltöltődhetsz a természet erejével, hiszen a stílusos vendégházban minden a test és elme megpihenését szolgálja. Hogyan? Mutatjuk! 

Erdei faház a Börzsönyben

Perőcsényben, a Börzsöny északnyugati lábánál, az erdő ölelésében fekszik a ZenZug, a vendégház, amely 1-4 fő számára lehet ideális szálláshely. A természet közelsége itt nem üres frázis, hiszen az erdő valóban egy karnyújtásnyira van a háztól és idegenek, szomszédok zajától sem kell tartani a hatalmas, 4000 négyzetméteres telken. 

A pici zsákfalu távol esik a nagyvárosok zajától, így a hang- és a fényszennyezés kifejezetten alacsony a környéken és a vendégháznál is. Ennek köszönhető, hogy a fényes égbolt csillagképei rendszeresen megmutatják magukat a vendégek számára, például a teraszon lévő dézsafürdőből szemlélve. Lehet ennél jobb romantikus programot elképzelni egy csillagfényes nyári estén? 

Miért éppen ZenZug?

Az elmúlt években egyre több erdei faház közül válogathatunk szerte az országban, a ZenZugra mégsem lehet azt mondani, hogy csupán “egy lenne a sok közül”.

A ház megálmodói, Cinti és Laci ugyanis a mindfulness szellemiségében próbálták berendezni és felszerelni a házikót, miközben követték a tőlük egyáltalán nem idegen Zen irányvonalat. 

“Laci mindfulness tréner és a meditáció már régóta az élete részét képezi, innen jön a Zen elnevezés. A mindfulness jegyében a házban nincsenek szórakoztató elektronikai eszközök (pl. TV, WiFi, játékkonzol stb.) és arra törekszünk szolgáltatásainkkal, hogy a vendégeink saját magukkal és társukkal tudjanak minőségi időt tölteni, beszélgetni, kikapcsolni és kiszakadni a mindennapok körforgásából”

– tudtuk meg a tulajdonosoktól. 

És valóban, a ZenZugba belépve egy stílusosan berendezett, modern faházba érkezünk, ahol magunk mögött hagyhatjuk a rohanó világ zaját, helyette minőségi időt tölthetünk akár a párunkkal, akár kisebb baráti társasággal együtt. Zavartalanul.

CSODAHELYEK-TIPP: Romantikára vágysz? Csodáld a naplementéket az előre bekészített pezsgős piknik keretei között, amely nem csak az érzékeket kényezteti, hanem a párkapcsolatotokat is egy magasabb szintre emeli.”

Mindfulness meditáció, erdei séta, masszázs

A teraszon található 37-38 fokos elektromos dézsafürdő mellett érdemes kipróbálni a hely „specialitásait”, nevezetesen a mindfulness meditációt, a sétáló erdei meditációt vagy a masszázst, sőt még reggelit is kérhetnek a vendégek az ajtó elé egy falusi piknikkosárban.

Akkor sem kell megijedni, ha valaki egyelőre csak ismerkedik a meditációval, neki ugyanis gondosan összeválogatott könyvekkel és kapcsolódó hanganyagokkal kedveskednek a házigazdák.

Vidd haza magaddal Te is a Zen életérzést és tedd mindennapjaid szerves részévé!

Aki túrázni szeretne, szintén a legjobb helyen jár, hiszen Perőcsénytől 4 km-re található Salgóvár romja, nincs messze a Börzsöny harmadik legmagasabb hegye, a Nagy Hideg-hegy, továbbá érdemes végig menni a vadregényes Fekete-völgyi gyalogtúrán is. Tavasztól őszig pedig nem csak az erdőben, hanem a vízparton is élvezheted a háborítatlan természetet, hiszen a közeli Ipoly vagy Duna vizében is lehetőség van egy vadregényes csobbanásra. Te kipróbálnád?  

Ha olyan szállást keresel, ahol fontos a természetközeli elhelyezkedés és a zavaró elektronikai eszközöktől való mentesség, akkor megtaláltad. Irány a Zug!

Szponzorált tartalom.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

“ZenZug, a vendégház, ahol a természet és a belső harmónia találkozik” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Cinti és Laci!

    A CSODAHELYEK sorai között fedeztem fel ezt a hirdetést.
    Bár párommal a 70+ – os korosztályba tartozunk, úgy érzem feltétlenül ki kell próbálnunk…

    Üdvözlettel: Mészáros Imre – Dr. Mágori Anikó

    Válasz

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.