Felfedeznéd a Kis-Tisza Ökocentrum tanösvényeit és túráit?

Kis-Tisza Ökocentrum

A Csodahelyek.hu olvasója, Rokonál Zoltán nemrégiben felfedezte a tiszalöki Kis-Tisza Ökocentrum területének természeti kincseit, amelyet most olvasói beszámoló formájában mutatunk meg nektek. Reméljük, hamarosan ti is ellátogattok a tanösvényhez, az interaktív kiállítóterembe, és a Tiszalöki Arborétumba.

A Kis-Tisza Ökocentrum látnivalói

A Kis-Tisza Ökocentrum Tiszalökön található a tiszatardosi komphoz vezető úton, amelyet a helyiek csak Kenyérgyári-holtágnak hívnak. A pihenés garantált a jó levegőnek köszönhetően. Kitűnő flórával és faunával rendelkezik ez a hely, találkozhatunk hattyúval, sirállyal, kócsaggal, szárcsával, lilikkel, tőkés récével a felszínen, és mindenféle hallal a víz alatt.

A vízen átsétálhatunk egy fahídon keresztül, a tanösvényen végigjárva pedig megismerkedhetünk az állat- és növényvilággal. A kényelmet fa esőbeállók és padok biztosítják.

Érdekelnek a Kis-Tisza Ökocentrum területén szervezett túrák és programok? Válogathatsz természetközeli élmények és edukatív programok közül is. Szerveznek kerékpártúrákat, csónakos és éjszakai programokat, hosszabb és rövidebb tanösvény túrákat, valamint a tiszavirágzást is megtekinthetjük.

A Látogatóközpont elérhetőségei

Cím: 4450 Tiszalök, József A. utca 17.

Telefonszám: +36-70-670-10-19

Weboldal: kistisza.hu

„Honlapunkon nem talál madárcsicsergést, nem hallhatja a nádas suhogását, sem az ártéri erdő zúgását. A körülöttünk lévő valóság szépségeit visszaadni ugyanis nyilvánvalóan lehetetlen vállalkozás lett volna.” – kistisza.hu

További látnivalók Tiszalökön

Tiszalökön található Magyarország második legnagyobb vízerőműve a vízlépcsővel, a zsilippel és a hajójavítóval kiegészülve. A vízlépcső mellett található több hektáros Tiszalöki Arborétumban szebbnél-szebb fák, nyugalom és egy-egy botanikai ritkaság is található.

Az erőmű mellett található a Zsuzsi-szobor, amely egy Zsuzsi nevet viselő lányról kapta a nevét, aki vízhordó volt, de sajnos vízbe fulladás okozta a halálát ezen a helyen.

Fotók: Rokonál Zoltán


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.