Gaja-szurdok – festői szurdokvölgy a Bakonyban

A Csodahelyek Magyarországon csoportunk lelkes tagja, Ster Andrea nemrég a festői Gaja-szurdokban járt és fotóival megörökítette a környék őszi arcát. Olvasói beszámoló következik egy igazi őszi csodahelyről!

Vadregényes őszi kirándulás a Gaja-szurdoknál

A Gaja-szurdok egy könnyen bejárható, festői kis szurdokvölgy a Bakony keleti részén, Bodajk és Fehérvárcsurgó között. A völgy kiváló program családoknak gyerekekkel, idősebbeknek fájdogáló térddel, és andalgó pároknak is. Akik viszont ennél többre vágynak, ők se vessék el a szurdok megtekintését – hiszen több közepesen nehéz túrába is belecsaphatnak innen.

Tudtad? A Gaja-patak Veszprém megyében, Nagyesztergár mellett, Veimpusztán ered, és 20 kilométeren át kelet felé folyik, majd Bodajknál délre fordul.

Túrázhatunk lent a szurdokban a könnyű terepen, vagy felkapaszkodhatunk a völgyet közrefogó sziklákra is. Autónkkal a Gaja-völgyi Tájcentrum parkolójába kell megérkeznünk Fehérvárcsurgóra. A parkoló nagy, még hétvégén is szokott hely lenni. Használata ingyenes.

Mikor érdemes ellátogatni a völgybe?

A szurdokvölgy télen nyáron, minden nap nyitva van. Mivel nincs nyitva tartás, így szabadon látogatható.

Ősszel a legszebb, amikor a fák színes ruhájukban pompáznak.

Szállást keresel a környéken?

Itt érdemes nézelődni »»


Fotók és beszámoló: Stern Andrea

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.