Barack Thermal Hotel – családi wellness a Tisza-parton

Aki egy wellnesshotelben a családias, meghitt hangulatot keresi, a legjobb helyen jár! A tiszakécskei Barack Thermal Hotel ****-ben az 50 db szoba mellé remek wellness szolgáltatások tartoznak és rendelkezik azzal a plusszal, ami miatt újra és újra visszajárnak ide a vendégek. Élménybeszámoló következik.

Barack Thermal Hotel, Tiszakécske

Tiszakécskéről

Tiszakécske Bács-Kiskun megye csücskében, a kanyargó Tisza partján fekszik, Budapesttől másfél órás autóúttal érhető el. Ha van település Magyarországon, amelyre illik a “vizek városa” jelző, Tiszakécske biztosan az. 22,5 km hosszú Tisza partszakasz, közel 100 hektár Holt-Tiszaág, 300 méteres homokos szabadstrand és a Közép-Tiszai Tájvédelmi Körzet egyedülálló növény- és állatvilága tartozik a városhoz. És akkor még nem említettem a Tiszakécske alatt húzódó felbecsülhetetlen természeti kincset, a termálvizet, amely nem csak Magyarországról, hanem külföldről (főleg Németországból) is vonzza a turistákat. 

Barack Thermal Hotel
Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő, Tiszakécske

Gyógyító vízből tehát nincs hiány Tiszakécskén, két termálfürdő is található a településen: a Kerekdombi Termálfürdő a várostól 3 km-re fekszik, míg a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő a településen, 300 méterre a Tisza-parttól. Utóbbi területén kemping, termál apartmanok és skandináv stílusú bungalók sorakoznak, és itt kapott helyet a 2014-ban épült Barack Thermal Hotel & Spa**** is, amelyet az ország legjobb négycsillagos wellness hotelei között tartanak számon. És hogy mi a titka? Utána jártunk.

Barack Thermal Hotel – a környék egyetlen négycsillagos szállodája

A családias hangulat itt nem üres frázis. A tulajdonos Szabó család tagjai vezetik a hotelt és a napi teendőkből is aktívan kiveszik a részüket, ez a közvetlen attitűd pedig a személyzet hozzáállásában is megmutatkozik. Kedves, segítőkész és végtelenül figyelmes ellátásban volt részünk, egyetlen percre sem éreztem azt, hogy csupán egy vendég vagyok a sok közül. A szobába érkezve személyre szóló köszöntés és néhány apró ajándék fogadott, távozáskor pedig 1-1 kézműves csokit kaptunk ajándékba. Talán csekélységnek tűnhetnek, de ezek a gesztusok mutatják, hogy valóban odafigyelnek a vendégre.

Barack Thermal Hotel

A hotelben összesen 50 szoba található, ez szintén a családias jelleget erősíti, hiszen soha nincs tömegérzete az embernek és a napközben fel-felbukkanó arcok egy idő után ismerőssé válnak.

A szobánk modern berendezése, tisztasága és kényelme tökéletes (a szuper matracot azóta is emlegetjük), a fürdőszoba felszereltsége és kialakítása nemkülönben. 

Az erkélyünk az udvarra és a termálfürdőre nézett, utóbbiban már kora reggel ültek néhányan. Lehet, hogy nekem is így kellett volna kezdenem a napot?  

Az ételválasztékra és minőségre sem lehetett panaszunk, a büféreggeli és a svédasztalos vacsora tényleg minden igényt kielégített. Jómagam nem vagyok nagy gourmand, de ahol reggelire heringet, házisajt-válogatást, csicseriborsó-salátát és amerikai palacsintát is kóstoljak…Nos, nálam ez a választék 10 pontos.

Fürdő és wellness

A hotel szomszédságában két szabadtéri, egész évben üzemelő gyógymedence, valamint egy élményfürdő található. A wellnessrészlegen -amelyet egy rövid folyosó köt össze a hotellel- egy hatalmas úszómedence, egy jacuzzi és egy gyermekmedence kapott helyet. A magas ásványianyag-tartalmú vízben orvosi kezelések, gyógyászati szolgáltatások is igénybe vehetők. Az 1344 méter mélyről feltörő gyógyvíz magas fluorid és nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú lágy, 52 C-os víz, amely elsősorban mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas. 

A fedett wellness részlegben részt vettünk egy aromaterápiás masszázson, de választhattunk volna a sportmasszázs, a lávaköves masszázs és a talpmasszázs között is. A hotel egyik különleges kezelése, a Caracalla masszázs kádfürdő fényterápiával sem maradhatott ki. Egészen elképesztő élmény volt, ahogy fél órán át relaxáltam egy kádnyi termálvízben, miközben a vízsugarak masszíroztak. A programok között anticellulit, relaxáló, aktivizáló és 9 további masszázsmód kérhető egyéni beállításokkal. Mindenkinek ajánlom!

A masszázsok után áttettük a székhelyünket a szaunavilágba, ahol a Kneipp taposó és a rózsabarack aromaszauna mellett só- és gőzkamra, infraszauna, valamint finnszauna is található.

Látnivalók a környéken

Megértem, aki nem szeretne kimozdulni a hotelből, hiszen a 4 fal között is bőven találni programot. De ha valaki mégis felfedezné a környéket, mindenképp sétáljon le a Tisza-partra (alig 5 perc) vagy nézze meg a Tiszakürti arborétumot.

Ajánlott programlehetőség még a hétvégi piac Tiszakécskén, de ennél nagyobb pörgésre itt senki ne számítson. A Barack Hotel és a hozzá tartozó gyógyfürdő a nyugalom szigete, amely mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztály számára elég programot és gyógyulási, relaxálási lehetőséget kínál. 

A kitűnő vendéglátásért és a felejthetetlen napokért köszönet illeti a Szabó családot, illetve a Barack Thermal Hotel & Spa**** összes dolgozóját! 


Szponzorált tartalom.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.