Ez lett a legszebb hazai levendulás 2021-ben!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

Véget ért a szavazás, kiderül, melyik hazai levendulás kert lett az idei nyár kedvence!

Levendulakertek, ahol 2021-ben szüretelni lehet(ett)

Magyarországon soha nem látott népszerűségnek örvend a levendula! Jól mutatja ezt, hogy a szezon elején -az olvasók segítségével- összegyűjtöttük és egy térképen elhelyeztük azokat a levendulás kerteket, ahol 2021-ben van/volt lehetőség szüretelni. Számunkra is hihetetlen, de közel 90 kertet számoltunk így össze az ország minden pontjáról, és ezekből ízelítőt kaphattunk a Csodahelyek Magyarországon csoportban közzétett beszámolókból is.

Látva ezt a hihetetlen népszerűséget, megkérdeztünk Titeket, olvasókat: idén melyik levendulás csodahely volt a kedvencetek?

Bár nem szántuk versenynek és jutalmat sem írtunk ki a győzteseknek, mégis nagy öröm volt látni, hogy több mint 2000 voks érkezett a kiírásra.

A győztes pedig, aki a legtöbb szavazatot kapta…

A kert – Nyírtelek

A 2-3. helyen -holtversenyben- a daruszentmiklósi Smaragdfarm és a tiszaderzsi Tisza-tavi Levendulás végzett.

Sok szeretettel gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek! A2022-es szezonban ismét találkozunk és kíváncsian várjuk a szebbnél-szebb levendulások bemutatkozását, programjait.

A kertről

“A kert gondolata három évvel ezelőtt született, az idei volt a 2. levendulaszüretünk. Jelenleg 4000 tő francia levendula és 7000 tő tulipán lakik itt.  

Két hétvégén zajlott a szüret, sajnos a balesetem miatt több napot nem tudtunk megtartani. A négy napon közel 500 látogatónk volt és nagyon pozitívak voltak a visszajelzések. A levendulaszüret és a piknik mellett kézműves vásárt is tartottunk, ahol a saját szörpcsaládunk mellett lehetőséget adtunk fiatal kézművesek portékáinak bemutatására is.

Végre nagyon sok vendégünk nemcsak levendulát szedni jött, hanem A kert igazi céljaként pihenni, piknikezni kikapcsolódni. Sokaknak egész napos program lett a levendulaszüret, aminek én nagyon örülök. Nagyon jó érzés volt, hogy sokan távozóban azt kérdezték, mikor lesz a következő rendezvényünk. Egyenlőre nem tudunk nyári programokat szervezni, de ahogy felépülök, szeptemberben biztosan jövök valami új tematikájú piknikkel, aztán a levendula másodvirágzásakor újabb szürettel. Úgy gondolom, hogy a rengeteg munka lassan beérik, és egy-két éven belül Nyíregyháza legismertebb közösségi kertje lehetünk, további érdekes programokkal és rendezvényekkel.”

– Török Bolek Tünde, tulajdonos

Kiemelt kép: unsplash

error: Védett tartalom!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.