Barlangséta, Sziklakórház és panoráma a Mátyás-templom tornyából (programajánló)

2021-ben több alkalommal is újra megszervezésre kerül a tavaly nagy sikerrel bemutatott, izgalmas program, a Sziklába vájt történelem, mely a Budai Várnegyed három különleges helyszínét mutatja be egy tematikus séta során. Az érdeklődők a Sziklakórház hátborzongató orvosi kellékei és drámai történeteit bemutató tárlatvezetése után Budai Vár-barlang természetes eredetű labirintusszerű pincéit járják be, majd végül a 800 éves Mátyás-templom kilátóteraszán élvezhetik a fővárosra tekintő kivételes panorámát.

Sziklába vájt történelem

A Budai Várnegyed a főváros talán legismertebb és legnépszerűbb turisztikai célpontja megannyi lenyűgöző történelmi, építészeti, kulturális és gasztronómiai attrakcióval. A Vár felszíni látnivalói alatt azonban egy nem mindenki számára ismert, több kilométer kiterjedésű barlangrendszer húzódik, mely több évszázad titkait rejti.

Sziklakórház

A program első felében a résztvevők a Sziklakórház földalatti létesítményének egykor szükségkórházként funkcionáló termeit járhatják be. A múzeum termei és folyosói sötétbe borulnak, a látogatók zseblámpafényes történelmi időutazás során ismerkedhetnek meg a Várnegyed és Budapest történelmének legviharosabb időszakaival. A béke értéke és a hétköznapi hősök visszaemlékezései elevenednek meg a viaszfigurák és korhű berendezések között, szakképzett vezetők tolmácsolásában. A túra első felének végén a résztvevők egy üvegajtón át léphetnek majd a Budai Vár-barlangba.

Barlangséta, Sziklakórház és panoráma a Mátyás-templom tornyából (programajánló)
Sziklakórház

Vár-barlangi séta

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltetett barlangrendszerben, a föld alatti termek és folyosók hosszú során keresztül fény derül rá, hogy az évszázadok során hogyan alakultak át a természetes eredetű barlangüregek labirintusszerű járatokká, és hogyan hasznosították őket a legkülönfélébb módon a borospincétől a börtönön át az óvóhelyig. Az itteni érdekességekről bővebben a Vár-barlangi séta programon lehet tájékozódni (www.varbarlang.hu). 

Panorámaterasz a Mátyás-templom tornyában

Rövid pihenő után a közel 800 éves Mátyás-templom felé indul a séta. Az úti cél a templom panorámaterasza lesz, ahonnan zavartalanul lehet élvezni Budapest elénk táruló lenyűgöző látványát. A kilátóterasz 360 fokban körbejárható, így lehetőség nyílik arra, hogy megcsodáljuk a város legszebb látnivalóit Budán és Pesten egyaránt. A templom tornyába 197 lépcsőfok visz fel: az utat kényelmes tempóban, rövid pihenő beiktatásával tesszük meg. Eközben a templom tornyaival, történetükkel és a hozzájuk kapcsolódó legendákkal ismerkedünk meg. Kiderül, hogy kik építették és kik lakják a Mátyás-templom harangtornyát.

Barlangséta, Sziklakórház és panoráma a Mátyás-templom tornyából (programajánló)
A Mátyás-templom tornya

Fontos információk:

  • IDŐPONT: 2021. június 18, péntek A túrák 17:00-tól kezdve félóránként indulnak. A túra időtartama 1,5 – 2 óra.
  • TALÁLKOZÁS: Sziklakórház Atombunker Múzeum (1012 Budapest Lovas út 4/c)
  • Részvételi díj: 7 490 Ft/fő      
  • JEGYVÁSÁRLÁS (június 7-től): A Sziklakórház Atombunker Múzeum SHOP felületén
  • Egy túrán maximum 15 fő vehet részt! Az egyes túrákon való részvétel a jelentkezés sorrendjében biztosított, melyről visszaigazoló e-mailt küldünk minden esetben. 
  • A túrán 12 éves kor felett lehet részt venni!
Barlangséta, Sziklakórház és panoráma a Mátyás-templom tornyából (programajánló)

A programon kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges a részvétel! A programon az igazolvánnyal rendelkezők mellett a felügyeletük alatt álló – a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező –  18 év alatti személyek is részt vehetnek. A járványügyi helyzetre való tekintettel maszk viselete kötelező!


Szállást keresel Budapesten?

Itt érdemes körülnézni »»

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.