Kerékpárkölcsönző hálózat indul: adj nevet és nyerj!

A szlovák-magyar határon átívelő Palóc úton hamarosan egy kerékpárkölcsönző-hálózat alakul, melynek névadásában Te is részt vehetsz. Most különösen megéri kreatívnak lenni, hiszen a nyeremény egy 3 napos Élménytúra a Palóc vidéken. Mutatjuk a részleteket!

Turizmus 0-100 éves korig

A Magyar-szlovák határtérségben – kulturális turisztikai tematikus útként működő – PALÓC ÚT határon átnyúló együttműködéssel létrehozta a „Palócföld-Hont-Podpol’anie- Hagyományőrző Tematikus Út”-at.

A májusban záruló INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programban a kerékpáros vendégek számára hoznak létre több új és egyben élménygazdag szolgáltatást. 

A „Turizmus 0-100 éves korig” elnevezésű projekt célja a meghatározott határmenti terület közös természeti és kulturális örökségének közös fejlesztése és turisztikai célú hasznosítása a tematikus út mentén tevékenykedő vállalkozók részvételével.

Kerékpárkölcsönző hálózat indul: adj nevet és nyerj!
Kerékpárosok a Palóc úton

Kerékpárkölcsönző hálózat a Palóc vidéken

Kerékpározni jó, sőt menő! A projektben résztvevő vállalkozások a Palóc út gasztronómiai bemutatását és a kirándulóhelyek fejlesztését a bringázás élményeivel szeretnék összekötni. Várják azoknak a térségben tevékenykedő vállalkozásoknak a jelentkezését is, akik szívesen kapcsolódnak az alakuló bringahálózathoz. A túra-, és elektronikus kerékpárok kölcsönzésével lehetővé válhat a térség természeti és kulturális szépségeinek megismerése. 

Terény

Terényben, a Fáy-Inn szálláshelyeket és a Csipkemúzeumot is üzemeltető családi vállalkozás turistapihenőt, Kneipp-taposót és bemutató gyógynövénykertet létesít.  A kerékpárkölcsönző és szerviz kialakítása is része a fejlesztésnek, valamint  tervezik a fedett, kemencés gasztronómiai bemutató-helyet, ami a kemence-sparhelt-üstház építését is magába foglalja.

Kerékpárkölcsönző hálózat indul: adj nevet és nyerj!
Fáy-Inn szállások, Terény

Hrusov

Hrusovban, az U bylinkárky nevű szálláshelyet üzemeltető családi vállalkozás tanösvényt alakít ki, és a kb. 3 ha területen mintegy 26 élményelemmel tarkított területen várja a természet szerelmeseit. Lesz óriás „madárfészek”, madár bódé, Kneipp-taposó, kötélpálya, hintapálya, sziklakert, gyógynövényfal, interaktív gyógynövénykert, kőállat játékok, relaxációs padok, hogy csak a legérdekesebbeket említsük. Nagy érdeklődésre számítanak a bringások közül is, hiszen 15 db elektromos és 8 db hagyományos kerékpár várja ezen sport kedvelőit.

U bylinkárky szállás Hrusovban

Mátrafüred

Mátrafüreden, a Cicáskacus Vendégház központi szereplője a projektnek.  A terület turisztikai kínálatát összekapcsoló biciklikölcsönző rendszer üzemeltetője a támogatás segítségével 15 elektromos-, és 15 túrakerékpárt is vásárolt. 

Névadó pályázatra invitálunk! 

Most olyan márkanévre várunk ötleteket, amely figyelemfelkeltő és utal a Palóc Út természeti szépségeire, kulturális hagyományaira. A névadó pályázat elbírásának szempontjai:

  • a név utaljon a kerékpározásra,
  • illeszkedjen a Palóc Út világához,
  • könnyen megjegyezhető, rövid, egyszerű név legyen,
  • ne hasonlítson más hasonló szolgáltatások nevére, valamint
  • alkalmazható legyen további brand építésére. 

A név újszerűségét, ötletességét külön is díjazzuk. A nyeremény egy 3 napos élménytúra a Palóc Úton. Az ötletek leadásának határideje 2021. május 21 éjfél.  


Fotók: Palóc Út, U bylinkárky

Szponzorált tartalom.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.