Ócsai Selyem-réti tanösvény – barangolás egy láperdőben

Ha egy könnyed, pár órás kirándulásra vágyunk idősebb családtagjainkkal vagy kisgyermekünkkel, kitűnő választás lehet egy izgalmas tanösvény. Ilyen például Budapest közelében, az ócsai lápos Nagy-erdő mélyén megbújó Selyem-réti tanösvény. Indulhat a családi kirándulás?

Kirándulás a Selyem-réti tanösvény mentén

Ezen a különleges 6 állomásos tanösvényen egy kényelmes, jól jelzett, könnyen járható földúton láperdők és láprétek mentén haladhatunk végig. A lápvidékre jellemző korhadt fatörzsek és gallyak kivételes látványt nyújtanak, és ha kellően szemfülesek vagyunk, akár mocsári teknőst, vagy a láperdőket oly nagyon kedvelő nyári tőzikét is láthatunk. Az elpusztult, kidőlt fák amellett, hogy egyedi hangulatot varázsolnak, az erdők fontos elemei, és sok érdekes állatnak adnak otthont.

Az út körülbelül 1,5 km és nagyjából 2 óra alatt bejárható. A tanösvény végén játszótér, focipálya és tűzrakó hely gondoskodik a sétánk utáni kikapcsolódásról.

FRISSÍTÉS 2021. szeptember: „A tanösvény végén lévő játszótér elég elhanyagolt” – olvasónk írta

Érdemes beszerezni a tanösvényhez készült Cincér füzetet, hogy annak segítségével még jobban megismerhessük a vizes környék növény- és állatvilágát és számtalan a láperdőkre jellemző érdekességet tudhassunk meg belőle.

Ócsai Selyem-réti tanösvény - barangolás egy láperdőben
Selyem-réti tanösvény

Hasznos információk

  • Cím: 2364 Ócsa
  • Nyitva tartás: 0-24 szabadon látogatható
  • Árak: ingyenes
  • Kisgyerekkel és kutyával is látogatható
  • A sétaút babakocsival és kerékpárral is jól járható

TIPP: A vizes terület miatt előfordulhat, hogy szúnyogra és kullancsra kell számítanunk!

Megközelítés

Autóval

Budapestről az M5-ös autópályáról az Üllő/Ócsa kihajtónál térjünk le. Az Üllői utca – Hősök tere – Somogyi Béla utca útvonalon haladjunk egészen a tanösvény bejáratáig.

Tömegközlekedéssel

Budapesten, a Népligetből induló volánbuszról Ócsán, a városházánál szálljunk le. Innen még 3 kilométert kell sétálnunk a tanösvény bejáratáig.

Fotók

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Fotók: Földi Tünde

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.