Családi kirándulás a Jági tanösvény mentén

Budapest közelében számtalan csodahelyet fedezhetünk fel és nagy eséllyel a fővároshoz közel lakók már be is járták a vidék nagy részét. A Pilisszentiván mellett megbújó Jági tanösvény is egy ilyen szuper kirándulóhely, ahová bátran vihetjük magunkkal kutyusunkat, de egy kisgyermekes kirándulásnak is nagyszerűen beillik egy szép tavaszi napon.

Családi kirándulás a Jági tanösvényen

Az egykor Vadász-rétként emlegetett terület eredeti neve Jági-rét volt. A 3,5 km hosszan kialakított körsétány napjainkban azonban a Jági tanösvény nevet viseli. A zöld falevél jelzés mentén kialakított útvonal 6 állomása bővelkedik látnivalóban. Hangulatos fenyőerdők és akácosok mentén sétálunk, fahídon kelünk át, és az út mentén egy kis tó mellett, a Jági-tó partján meg is uzsonnázhatunk.

TIPP: Utunk során mindenképpen érdemes egy kis kitérőt tenni a Fehér-hegy irányába, ahonnan gyönyörű panorámában lehet részünk.

Pilisszentiván megjelölt boltjaiban tanösvény füzetet is vásárolhatunk, amelyből érdekes kérdésekre kaphatunk választ és sokat megtudhatunk a terület geológiai, állattani és növénytani értékeiről. A gyerekek külön örömére a füzetből kitéphető, helyesen megfejtett rejtvényt be lehet dobni a tanösvény végén található ládába. A játékosok között ajándékokat sorsolnak ki a szervezők.

Fontos! Fokozottan védett területen járunk, kutyával ennek megfelelően kiránduljunk. Ne szemeteljünk, óvjuk, védjük környezetünket!

Családi kirándulás a Jági tanösvény mentén
A Jági tanösvény információs táblája

Frissítés 2024. május: „Rengeteg akadályba ütköztünk a túra során, nagyon keservesen vergődtük végig magunkat az ösvényen, babakocsival senkinek nem ajánlom!” (S-K. Dóra, Gyerekbarát Csodahelyek fb csoport)

Hasznos információk

  • Cím: 2084 Pilisszentiván
  • Telefon: +36 30 511 1802 vagy +36 30 477 6720
  • Nyitva tartás: 0-24-ig szabadon látogatható
  • Árak: ingyenes
  • Kisgyermekes családoknak és kutyával érkezők számára is alkalmas kirándulóhely

Megközelítés

Autóval

Budapestről a 10-es úton Pilisvörösvár irányába induljunk, majd Pilisszentiván felé vezessünk. A faluban a Jági tanösvény táblát kövessük, ahol a sétány bejáratánál, a Villa Negra étteremhez tartozó parkolóban vagy a sportpálya mellett hagyhatjuk az autónkat.

Tömegközlekedéssel

Budapesten, az Árpád-hídtól induló volánbusz Pilisszentiván végállomástól pár perc gyaloglásra találjuk a tanösvény bejáratát.

Fotók

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Fotók: Gyapalyi Zsuzsanna

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Pénztárcakímélő csodahelyek e-book

100+ ingyenes élmény, kirándulás és program

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk több mint 100 hazai programot, élményt és kirándulóhelyet.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.