Családi kirándulás a Jági tanösvény mentén

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

Budapest közelében számtalan csodahelyet fedezhetünk fel és nagy eséllyel a fővároshoz közel lakók már be is járták a vidék nagy részét. A Pilisszentiván mellett megbújó Jági tanösvény is egy ilyen szuper kirándulóhely, ahová bátran vihetjük magunkkal kutyusunkat, de egy kisgyermekes, vagy akár babakocsis kirándulásnak is nagyszerűen beillik egy szép tavaszi napon.

Családi kirándulás a Jági tanösvényen

Az egykor Vadász-rétként emlegetett terület eredeti neve Jági-rét volt. A 3,5 km hosszan kialakított körsétány napjainkban azonban a Jági tanösvény nevet viseli. A zöld falevél jelzés mentén kialakított útvonal 6 állomása bővelkedik látnivalóban. Hangulatos fenyőerdők és akácosok mentén sétálunk, fahídon kelünk át, és az út mentén egy kis tó mellett, a Jági-tó partján meg is uzsonnázhatunk.

TIPP: Utunk során mindenképpen érdemes egy kis kitérőt tenni a Fehér-hegy irányába, ahonnan gyönyörű panorámában lehet részünk.

Pilisszentiván megjelölt boltjaiban tanösvény füzetet is vásárolhatunk, amelyből érdekes kérdésekre kaphatunk választ és sokat megtudhatunk a terület geológiai, állattani és növénytani értékeiről. A gyerekek külön örömére a füzetből kitéphető, helyesen megfejtett rejtvényt be lehet dobni a tanösvény végén található ládába. A játékosok között ajándékokat sorsolnak ki a szervezők.

Fontos! Fokozottan védett területen járunk, kutyával ennek megfelelően kiránduljunk. Ne szemeteljünk, óvjuk, védjük környezetünket!

Családi kirándulás a Jági tanösvény mentén
A Jági tanösvény információs táblája

Hasznos információk

  • Cím: 2084 Pilisszentiván
  • Telefon: +36 30 511 1802 vagy +36 30 477 6720
  • Nyitva tartás: 0-24-ig szabadon látogatható
  • Árak: ingyenes
  • Kisgyermekes családoknak és kutyával érkezők számára is alkalmas kirándulóhely

Megközelítés

Autóval

Budapestről a 10-es úton Pilisvörösvár irányába induljunk, majd Pilisszentiván felé vezessünk. A faluban a Jági tanösvény táblát kövessük, ahol a sétány bejáratánál, a Villa Negra étteremhez tartozó parkolóban vagy a sportpálya mellett hagyhatjuk az autónkat.

Tömegközlekedéssel

Budapesten, az Árpád-hídtól induló volánbusz Pilisszentiván végállomástól pár perc gyaloglásra találjuk a tanösvény bejáratát.

Fotók

Fotók: Gyapalyi Zsuzsanna

Írd meg véleményed

  • Értékeld, mennyire tetszett a csodahely!
    0
Küldés

Látogatók véleményei

Válasz
Cancel

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre