Kedvenc városaink adventi fényei 2020-ban

2020. decemberben ismét kigyúltak az adventi fények városaink utcáin. Szebbnél-szebb kivilágított formák, karácsonyfák, betlehemes házikók díszítik főtereinket. Ebben a nehéz időben könnyen elszomorodhatunk, de fontos, hogy meglássuk egy ilyen helyzetben is a jót, a szépet, a csodát.

Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.

Márai Sándor

Idén elmaradnak az adventi vásárok

Idén sajnos elmaradnak kedvelt adventi vásáraink, amelyek nagy mértékben hozzájárultak a karácsonyi hangulat megteremtéséhez. Ennek ellenére próbáljuk meg a legtöbbet kihozni az idei év utolsó hónapjából! Hogyan?

  • Kézzel készült ajándékok tekintetében keressük fel online magyar kézműveseinket és rendeljünk tőlük szeretteinknek.
  • Sok étterem/kávézó kínál finom forralt bort, teát, kakaót, süteményt elvitelre.
  • A legtöbb vendéglátó helyen a bejárati ajtó előtt is van lehetőség melegítő italok vásárlása.
  • Ha pedig egy csendes feltöltődésre vágyunk, pakoljuk meg a hátizsákunkat, és kiránduljunk egy nagyot a hazai erdők egyikében.
  • Vagy egyszerűen csak sétáljuk egyet a kivilágított utcákon! Ehhez mutatunk most pár nagyon kedves és hangulatos adventi fotót.

Kedvenc városaink adventi fényei

Szentendre belvárosa

Ha az adventi vásár el is marad, azért érdemes tenni egy esti sétát a macskaköves utcákon, Szentendre belvárosában.

+ TIPP: Hubay Ház-Karácsony Múzeum

Ebben a rendkívül hangulatos kis üzletben régi és modern karácsonyi díszek, képeslapok, diótörők, angyalkák, hógömbök gondoskodnak az ünnepi hangulatról. Ha erre járunk, mindenképpen érdemes betérni.

  • Cím: 2000 Szentendre, Bercsényi u. 1
  • Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 10:00-18:00
  • Telefon: +36 26 500 230

Lillafüred

Lillafüred minden évszakban remek kirándulóhely, de télen, amikor leesik a hó és kigyúlnak az esti fények, egészen varázslatos hangulata van a helynek.

A kivilágított téli Lillafüred

Kalocsa

Budapest

Budapest több pontja is fényárban úszik az adventi időszakban. Érdemes kipróbálni a Fényvillamost, megnézni az ország karácsonyfáját és sétálni egyet a hangulatos Fashion Streeten!

Budapesti Fényvillamos

Menetrend itt: Budapesti Fényvillamos

Tokaj

Tokaj környéke nem csak a szüret idején várja a látogatókat!

Debrecen

A Hajdú-Bihar megyei megyeszékhely főterén ezúttal nem sorakoznak fel az adventi bódék, de a város adventi fényei azért kárpótolhatnak minket.

Kiskunhalas

Igaz, ez az év más, mint a többi, de ne engedjük, hogy ez a nehéz helyzet elvonja a figyelmünket az advent valódi értelméről!

Töltsünk több időt szeretteinkkel az otthon melegében! Tegyük különlegessé a várakozást személyes kedveskedéssel és törődéssel!

Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk!


Fotók:

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.