Tündérkert fekszik a Diósgyőri vár lábánál

Tündérkert fekszik a Diósgyőri vár lábánál

A miskolci WOW park -vagy ahogy a helyiek emlegetik, Tündérkert- egy mesebeli pihenőpark, amelyet Miskolcon, a Diósgyőri vár mellett találunk. A pár éve még szemetes, lápos, gazos és elhanyagolt terület helyére egy vállalkozó varázslatos szabadidőparkot épített. Igazi csodahely, ahol a családosok, kutyások, nyugdíjasok, fiatalok egyaránt megtalálják a kedvükre való programot.

Miskolci Tündérkert – séta a parkban

A vár felől érkezve díszes, velencei lovas körhinta fogad minket, melyet esténként érdemes kivilágítva is megtekinteni. A szerkezet mai modern technológiával működik és megfelel a legszigorúbb előírásoknak. Ahogy sétálunk a kerten átfolyó patak mentén, fából faragott tündérszobrok, óriás madárkalitka kismadarakkal, gömblámpák és kedves kis padok teremtik meg a varázslatos hangulatot.

FRISSÍTÉS: 2021. október 1-től a Tündérkert szolgáltatásai szünetelnek

Tündérkert fekszik a Diósgyőri vár lábánál
A velencei körhinta
Fotó: Heinlein Enikő

A tervezők egy lombteraszt is építettek a fűzfák köré a randevúzni vagy egy baráti beszélgetésre vágyók kedvéért. Az itt lévő fák közül egyet sem vágtak ki, a farönksétányok mentén különböző fafajok, fűzfák, gyümölcsfák gazdagítják a területet, levendula- és rózsaillat járja be a levegőt.

Hogyan töltsünk el 3 napot Miskolcon? »»

A parkban üzemel egy hangulatos tetőteraszos kávézó/étterem, amelynek vendégei a kertmozit is igénybe vehetik. Itt esténként mai közkedvelt mozifilmeket vetítenek, valamint különböző rendezvényekkel, előadásokkal, élőzenés koncertekkel várják a látogatókat. Kávék, kézműves fagylaltok, sütemények, limonádék, különböző ital- és ételkülönlegességek közül válogathatunk.

Hogy még inkább egy mesében érezzük magunkat, a sárga téglás út mentén Demeter József fából formázott szobraival találkozhatunk. Az államilag többszörösen kitüntetett művész alkotta faszobrok Az Óz, a csodák csodája mesefilm szereplői: Dorothy, a Madárijesztő, a Bádogember, az Oroszlán és Totó.

Hasznos Információk

Elérhetőség

Cím: 3534 Miskolc, Tokaji Ferenc u. 63.

A parkban üzemelő bisztró nyitva tartása

hétfő-vasárnap: 10-22 óra

Kutyát be szabad vinni?

Kutyát pórázon, ügyelve a tisztaságra be szabad vinni.

Tündérkert fekszik a Diósgyőri vár lábánál
Fotó: Heinlein Enikő

Megközelítés

Autóval

Miskolcra érkezve, Tapolcarét utca felől közelíthetik meg a Diósgyőri várat, ahol ingyenesen lehet parkolni.

Tömegközlekedéssel

Diósgyőr városközpontjából az 1V villamos megállójából indulva a Nagy Lajos király útján át a Tokaji Ferenc utcán sétálva érkezünk a Tündérkerthez.

Szállást keresel a Tündérkert környékén?

Itt érdemes körülnézni »»


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Fotók: Heinlein Enikő, Szabó József

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

“Tündérkert fekszik a Diósgyőri vár lábánál” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Varázslatos! Valóban egy tündérkert , hűen a nevéhez. Nagyon tetszik! Le a kalappal aki ezt megálmodta, és megvalósította! Gratulálok!

    Válasz

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.