Top 10 kihagyhatatlan látnivaló Bécsben

Bécs nem csak az adventi vásárok miatt érdekes úti cél. Egész évben turisták millióit csábítja szerte a világból. Vajon mi a titka? Eláruljuk. Íme 10 szuper látnivaló Bécsben, Ausztria fővárosában.

Top 10 látnivaló Bécsben

1. Kávéházak

Bécsbe érkezve első dolgunk legyen egy jó kávét inni! A bécsi kávéházi kultúrával való találkozás még azoknak is kihagyhatatlan, akik amúgy nem isznak kávét! (Teát, süteményt, szendvicset, de legfőképp élményt ők is kapnak a bécsi kávéházaktól!)

A város legelegánsabb kávéházai vitathatatlanul a Mozart Cafe (közvetlenül az Albertina Múzeum szomszédságában) és tőle néhány lépésre a Hotel Sacher kávézója. A Zentral kávéházba, ha az esti órákban érkezünk, és szerencsénk van, élő zongoraszó fogad. Az Aida kávéház és cukrászda láncolat több, mint száz éve várja vendégeit, nyugalmas időutazás bármelyik egységében (pl. a bécsi operától 1 percre lévő üzletükben) elfogyasztani egy habos kávét (vagy akár egy komplett reggelit).

Felsoroltuk a legismertebbeket, de az az igazság, hogy, ha csak egy Anker vagy Der Mann pékségbe ugrunk be, ott is remek kávét főznek.

2. Múzeumok

Bécsben több, mint 100 múzeum hívogat, joggal mondható a múzeumok városának is. A múzeumi élet színes, sokan látogatják a kiállításokat, legalább az Albertinát és a bécsi Szépművészeti Múzeumot (Kunsthistorisches Museum) iktassuk be. Ha pedig gyerekkel vagyunk, ne mulasszuk el a Technisches Museum-ot sem, mert a kiállítások mellett szinte játszóházi hangulatban tölthetünk el pár órát – ami rossz idő esetén remek családi program.

3. Práter / Óriáskerék

Körhinták, zene, szórakozás, vidámparki hangulat – ez a bécsi Práter. Benne pedig a város jelképének is számító óriáskerék, amelynek vagonjai lassú mozgással emelkednek a nagyváros felé, és mutatnak emlékezetes panorámát.

Infók ITT.

4. Stephansdom – Szent István Székesegyház

Kihagyhatatlan, megkerülhetetlen látnivaló Bécsben ez a gótikus építmény. Tetején monumentális méretben látható a kétfejű sas mint a császári hatalom jelképe, valamint Bécs és Ausztria címere. A székesegyház talán legismertebb kincse a Pummerin, ami Európa második legnagyobb szabadon lengő harangja (a toronyba hosszú lépcsősoron lehet felkapaszkodni, de az elénk táruló látvány kárpótol a fáradságért).

Infók ITT.

5. Schönbrunn

A Habsburgok hajdani nyári rezidenciája kívül-belül lenyűgöz. Bent a csodás dísztermek, kint a kastélypark. A palotakomplexum az UNESCO világörökségi helyszíne, a barokk építészet mesterműve. A kastély 1441 helyiségének falai között lépkedett valaha Mária Terézia, Ferenc József császár és Sisi is. A schönbrunni kastély tükörtermében pedig Mozart zenélt. Az épületegyüttes szépsége (rokokó berendezésével) minket is meg fog ragadni!

A kastélyból a park területére érve még mindig időzzünk el: az állatkertben, a pálmaházban, a sivatagi házban, de akár a csodás Gloriette-ben is!

TIPP: a kastélyba online is váltható belépő, így elkerülhetjük a sorban állást a kígyózó sorokban. Jegyfoglalás ITT

6. Hofburg

Az egykori Habsburg rezidencia épületegyüttesében van ma Ausztria miniszterelnöki hivatala. Emellett gyűjtemények és nevezetességek kaptak itt helyet. Itt tekinthető meg a Spanyol Lovasiskola bemutatója, a Sisi Múzeum, az Ezüstkamra és a császári lakosztályok. A Hofburg legújabb részében a Néprajzi Múzeum, az Ephesos Múzeum, hatalmas Vadászati és Fegyvergyűjtemény és a Régi Hangszerek Tára.

Infók ITT.

7. A Nemzeti könyvtár Díszterme

Könyvrajongóknak kötelező, hiszen Európa legnagyobb barokk könyvtára. Ugyanakkor az osztrák nemzeti könyvtár díszterme valóban a világ egyik legszebb könyvtárterme.

TIPP: Ha télen látogatjuk meg, jól öltözzünk fel, mert az állomány védelme érdekében a teremben nincs fűtés!

A kupolás terem 80 méter hosszú, 20 méter széles, és több, mint 200.000 kötet adja az állományát. A könyvtár épülete a Hofburg önálló épületrésze.

Infók ITT.

8. Hundertwasser-ház

A Bécs 3. kerületében található épület legszembetűnőbb jellegzetessége, hogy szinte teljesen nélkülözi az egyenes vonalat. Meglepőek a formái, a színei: igazi oázis a nagyvárosban. Az alkotóművész Friedensreich Hundertwasser volt, az épület 1983-85. között készült el. A művész maga mutatja be elképzeléseit abban a kisfilmben, amelyet a Hundertwasser ház földszintjén található kávéházban ingyenesen nézhetünk meg.

Infók ITT.

9. Tenger Háza

Gyerekes családoknak nagy élmény lehet a tengerek élővilágát élményszerűen bemutató Tenger Háza (Haus des Meeres). Az épület tetején kis étterem található, egy gyors (virsli, hot dog, jégkrém típusú) ebéd elkölthető itt, falán pedig folyamatosan vetítik ki a #hausdesmeeres hashtagű vagy helymegjelölésű posztokat a ház látogatóitól.

Infók ITT.

10. Múzeumi Negyed (MuseumsQuartier Wien)

Múzeumokkal kezdtük, ajánlónk végén is álljanak a múzeumok, de másfajta megvilágításban. Bécs múzeumi negyede a tekintélyes múzeumok mellett éttermeivel, kávéházaival, szórakozóhelyeivel, különleges formavilágával hívja fel magára a figyelmet. A „régi” és az „új” találkozása ez a negyed minden szempontból. Az óváros szélén 60.000 négyzetméteren a legkülönfélébb művészeti ágakkal találkozhatunk, sétálhatunk, jó időben napozhatunk, kiülhetünk egy barátságos teraszra egy pohár borral. Igazi kultúrélmény.

Infók ITT.

Top 10 kihagyhatatlan látnivaló Bécsben

+ 1 Volksgarten

Bécs legrégebbi közparkjába (1823-ban nyílt) érdemes rózsavirágzás idején benézni, hiszen több ezer tő virág illatozik május és szeptember között. Szerintünk kihagyhatatlan látnivaló, ha Bécsben jártok!

A lista persze nem teljes, hiszen Ausztria fővárosa ennél jóval több meglepetést tartogat.

További látnivalók:

  • Belvedere Palota
  • Schönbrunni Állatkert
  • Bécsi Operaház
  • Városháza (Rathaus)
  • Duna-torony
  • Naschmarkt

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

(fotók: csodahelyek.hu, pixabay)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.