Orchideafarm és trópusi kert a szlovén határnál

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

A dobronaki Ocean Orchids vállalkozásnak messze földről a csodájára járnak! Az orchideafarm területén nem csupán vásárolni lehet a mesés virágokból, hanem körülnézhetünk a trópusi kertben is, sőt még az üzem is megtekinthető – tisztes távolságból.

Az Ocean Orchids Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő farmja

Az épületbe belépve rögtön a boltban találjuk magunkat, amerre csak nézünk, Phalaenopsis orchideák sorakoznak különböző színekben és méretben. Itt, az előtérben tudjuk megváltani a jegyeket, majd tovább sétálva egy trópusi kert fogadja a látogatókat: 350 m2-en több mint 900 különböző egzotikus növény (pl. kávé, vanília, ylang-ylang) és egy hatalmas vízesés kapott helyet a csarnokban.

A séta során egy üvegfalon keresztül beleshetünk az üvegházba is, ahol tényleg nagyüzem folyik és százszámra csomagolják a virágokat. A fertőzések miatt sajnos ide nem lehet belépni. Nem csoda, hogy féltik a növényeket: a 4 hektár területű üvegházban évente 2 millió db, 160-féle Phalaenopsis orchideát nevelnek 2005 óta. Az üvegházakat geotermikus energiával fűtik, a terület alatt ugyanis termálvizet találtak, így saját termálkútból oldják meg a trópusi kert és az orchideacsarnok fűtését, zöld módon.

Az üzembe egy üvegfalon keresztül leshetünk be

Miután jó alaposan körülnéztünk a trópusi kertben, készült szelfi a vízesés előtt, nem marad más hátra, mint a vásárlás! Mivel a belépőjegy árát is le lehet vásárolni, érdemes megnézni a kínálatot. Akár néhány Euróért hozzájuthatunk a szebbnél-szebb virágokhoz. Egyszerűen nem lehet üres kézzel távozni az orchideaparkból, az egyetlen probléma, hogy lehetetlen választani a rengeteg virág közül 🙂

Hasznos információk

Nyitva tartás

 • Nyári nyitvatartási idő: minden nap 9:00 – 18:00
 • Téli nyitvatartási idő: minden nap 9:00 – 17:00

Belépők a trópusi kertbe

 • Felnőtt jegy 5 Euro, gyerekeknek 15 éves korig ingyenes a belépés. Minden belépőhöz jár 2,50 euró vásárlási kedvezmény, amelyet egy árucikk (orchidea, kaspó, váza, dekoráció) vásárlásakor tudnak levonni.
 • Csoportoknak (20 felnőtt fő felett): 5 Euró egy személyre idegenvezetéssel, amely 40 percig tart. Minden belépőhöz jár egy 2,50 Eurós vásárlási kedvezmény.

Cím

Dobrovnik 115e, 9223 Dobrovnik, Szlovénia

Az orchideafarm weboldala: www.oceanorchids.si


Users Rating (1)

 • Értékeld, mennyire tetszett a csodahely!
  4

Írd meg véleményed

 • Értékeld, mennyire tetszett a csodahely!
  0
Küldés

Látogatók véleményei

Müller Anikó
Müller Anikó
 • Értékeld, mennyire tetszett a csodahely!
  4

Jó napot kívánok! Szeretnék egy csoportot vinni Önökhöz június 4-én. Már több levelet írtam messengeren, de nem kaptam választ. Kitől, milyen elérhetőségen kérdezhetnék? Köszönöm: Müller Anikó

0 of 1 people found this review helpful
REPLY
Cancel
error: Védett tartalom!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.