Tulipánszüret 2024 – Tulipánok tízezrei számítanak rád idén is!

Tulipánszüret 2024, Kőröshegyi Levendulás

Több ezer tulipán virágzik tavasszal hazánk arborétumaiban, gondoljunk csak a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert vagy az Alcsúti Arborétum színpompás virágaira. Nem csak gyönyörködnél ezekben a csodás virágokban, hanem szüretelnél is? Mutatjuk, melyek azok a kertek és gazdaságok, ahol szüretelni és fotózni is lehet. Kezdődjön a tulipánszüret 2024!

Tulipánszüret minden korosztálynak

Kőröshegyi Levendulás, Kőröshegy

Tavaly is imádtad a Kőröshegyi Levendulás tulipánszüretét? Akkor idén is írd fel a tavaszi virágos bakancslistádra a gazdaság felkeresését. Nemcsak azért, mert ez a Balaton és hazánk legnagyobb virágoskertje, ahol elsőként kezdtek tulipánszürettel foglalkozni, hanem azért, mert 500.000 tulipán várja türelmetlenül az érkezésed.

A változatos fajtájú, színű és formájú tulipánok egytől egyig a lakásod és a teraszod díszei szeretnének lenni, ahogyan a több tízezer nárcisz is. Szüretelésre és fotózásra is van lehetőség, ráadásul Fifi kutyád is részese lehet a virágos élménynek.

Váltsd meg online a belépőjegyed, és vedd célba a gazdaságot, amely húsvétkor is nyitva lesz. Ollóhoz, kosárhoz és vödörhöz a helyszínen is hozzájuthatsz, a virágszüret sikerén felbuzdulva ősszel pedig már tőlük rendelheted a saját tulipánhagymáidat!

Ha vége a szüretnek, akkor se bánkódj, tavasztól egészen ősz végéig levendulaszürettel, koncertekkel és különböző programokkal várnak a gazdaságban.

Kincsek Völgye, Bálványos

Már a név is különlegesen cseng: Kincsek Völgye. Még ennél is nagyobb kuriózum, hogy olyan virágszüreten vehetsz részt náluk, ahol a tulipánok és a nárciszok szakrális mandala formában díszítik a kertet. Jól hangzik, nem igaz?

A belépés támogatói jeggyel lehetséges, ennek költsége 2000 Ft. A virágok szedéséhez metszőollót ajánlott bekészíteni a táskádba.

A virágoskert mellett nyitva lesz a TeAkincs-TeaHáz is, ahol kézműves prémium szálas és filteres teákból, illetve szemet gyönyörködtető desszertekből válogathatsz. Szombatonként a szervezők különféle, érdekes és minden lelket feltöltő programokkal kedveskednek a látogatóknak, legyen szó hangutazásról, piknikről, kézműves foglalkozásról, vagy jógáról a mandalában.

És hogy mikor várható a nárcisz- és tulipánszüret? 2024-ben március 29, 30, 31-én, és április első 3 hétvégéjén, péntektől vasárnapig 10:00-17:00 óráig.

TulipGarden Tisza-tó, Abádszalók

A Tisza-tó megannyi változatos és izgalmas program mellett virágszürettel teszi még emlékezetesebbé a látogatást. A TulipGarden Tisza-tónál 2024-ben minden eddiginél több tulipán fog virágba borulni.

Mit mondanak a számok? A tulipánszüret alkalmával 200.000 színpompás virág tarkítja a tájat Abádszalók és Kunhegyes között. A tulajdonosok minden évben gondosan nevelik és ápolják a virágokat, ennek köszönhetően több mint 100 fajtájú tulipán közül választhatod ki, melyik áll legközelebb a szívedhez (és melyik passzol legjobban a csokrodhoz).

A gyerekeket játszótér várja a TulipGarden Tisza-tó kertjében, ráadásul a kutyádat is nyugodtan magaddal hozhatod a virágoskertbe. A belépő 12 éven felüliek számára 1000 Ft/fő, 12 év alatt ingyenes. A tulipánok ára: 300 Ft/szál.

Messze laksz a virágoktól? Semmi probléma, újdonságként idén már lehetőség van a virágcsokrok házhozszállítására is!

TulipGarden Homokhátság

350 ezer tulipán 35-féle színben és formában várja a látogatókat Bács-Kiskun megyében, a TulipGarden Homokhátságban. A III. Tulipánszüret és piknik 2024. március 29-től csalogatja a lelkes tulipánrajongókat, akik a szüretelés mellett megismerkedhetnek a kibővült állatsimogató lakóival is.

Aki megéhezik, tesztelheti a street food kínálatot, a gyerekeket pedig ugrálóvár és arcfestés teszi még vidámabbá a kertben, ahol a hétköznapokat és a hétvégéket is tulipánok között tölthetjük.

A kert, Nyírtelek

Nyíregyházától 10 km-re igazi tulipánbirodalom csalogatja a tulipánszüret iránt érdeklődő párokat, családokat, baráti társaságokat. A tulipánok már szorgosan nyílnak, színpompás árnyalatokkal készülnek a szüretre.

Kevélyhegyi Levendulamező, Pilisborosjenő

Szívesen kirándulsz az egri vár másolata és a Teve-szikla környékén Pilisborosjenőn? Érdemes útba ejteni a Kevélyhegyi Levendulamezőt is, ahol sok-sok ezer tulipán köszönti a tavaszt.

Fotó: unsplash

Béni family wine farm

Budapesttől 60 kilométerre, Cegléden, az M4 autóút mellett található a Béni family wine farm. A családi birtokon a tulipánszüret idején közel 20.000 virág fog kinyilni, emellett Tóth Mariann illusztációit is meg lehet tekinteni április 30-ig egy kiállítás keretében.

Mit kell tudni a tulipánszüretről?


Kiemelt kép: Kőröshegyi Levendulás

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.