Tulipánszüret 2023 – Tulipános csodahelyek, ahol mesés csokrot készíthetsz

Tulipánszüret 2023

Már egy tulipános fotó láttán is gyorsabban dobog a szíved, annyira szereted ezt a vidám színekben pompázó tavaszi virágot? Mi is pontosan így vagyunk vele, éppen ezért évről évre alig várjuk, hogy eljöjjön a tulipánszüret ideje. Mutatjuk, hol készíthetsz mesés csokrot – no és persze néhány hangulatos tulipános fotót idén.

Tulipánszüret 2023 – Ne hagyd ki idén se!

Mielőtt útnak indulnál, fontos tudnod, hogy a szabadföldön termesztett tulipánoknál a virágzás időpontja szinte teljes mértékben az időjárástól függ, ezért mindig a tulipánszüret napjait igazítják a tulipánokhoz. Érdeklődj, mielőtt célba vennéd valamelyik kertet!

Kőröshegyi Levendulás

A Kőröshegyi Levendulásnak köszönhetjük az első hazai tulipánszüretet, ami immár kihagyhatatlan bakancslistás program tavasszal. A Kőröshegyen található virágmezőn virágzik a legtöbb tulipán, idén 500.000 változatos fajtájú, színű és alakú tulipán, illetve további több tízezer nárcisz bont szirmot.

Érdekesség: Külön területet biztosítanak a látványnak és a virágszedéshez. Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez.

Ha örömmel gyönyörködnél a sokszínű tulipánmezőben, és nem szeretnél hazatérni üres kézzel, készíts egy színes tulipáncsokrot magadnak, és szemezgess a családi gazdaság kézműves termékeiből!

Béni family wine farm

Budapesttől 60 kilométerre, Cegléden, az M4 autóút mellett található a Béni family wine farm. A családi birtok folyamatosan bővül, a szolgáltatások együttesen nagyszerű farmélményt nyújtanak a látogatóknak, legyen szó céges vagy családi rendezvényről, illetve egyéni kirándulásról.

Tavasszal a szálláshely, az őshonos állatokat bemutató parasztudvar és a kulináris élményt nyújtó étterem mellett tulipánkerttel várják a vendégeket.

A kertbe 26.000 hagymát ültettek, melyek között a tulipánok mellett jácintok is helyet kaptak. Hétvégente tulipánszüreten lehet részt venni, a facebook oldalon pedig folyamatosan hírt adnak az aktuális eseményekről.

TulipGarden Balaton

A TulipGarden Balaton 2018-ban a Balaton déli partján mintegy 30.000 tulipánhagymával kezdte a kertészkedést. Évről évre gyarapodott a kertészet, hazánkban elsőként a kertészeti szakma standardjaként mintakerteket hoztak létre. A növényeket fajtatáblákkal jelölik és speciális gépparkkal elsőként professzionális ültetéstechnikát alkalmaznak.

Létrehoztak egy ajándéktárgy shopot is, itt lehetett először online hagymát rendelni, de az őszi hagymavásár hagyományát is ők teremtették meg.

1 éve létrehozták Magyarországon a TulipGarden hálózatot, így mindenki a lakhelye közelében is felkereshet egy TulipGarden kertet.

Egységben az erő, ugyanis egységes megjelenést, azonos színvonalú szolgáltatást, de sok egyedi eseményt és terméket talál a látogató a 13 egységes, de mégis egyedi TulipGarden kertben. Egységes, mert az elnevezés, logó és az árak is azonosak, de egyedi, mert mindenhol másmilyen fajtaválasztékkal, természeti és épített környezettel találkozik a látogató.

TulipGarden Csömödér

Sabján-Ozsváth Emese férjével, Krisztiánnal és kislányukkal Csömödérben él, a TulipGarden hálózathoz csatlakozva kezdtek bele a tulipántermesztésbe. A tulipánszüret ideje alatt idén 25 fajta, összesen 70 ezer tulipán és 1500 darab jácint várja a látogatókat.

Gyönyörű természeti környezetben, egy kaszáló közepén található a TulipGarden Csömödér, amit a településen áthaladó főútról lehet megközelíteni. Az ajándékbolt, és a kasszák egy nyitott pajtaépületben vannak elhelyezve, itt történik a vendégek fogadása. A területen található mellékhelyiség, emellett a hétvégéken melegételeket kínáló büfé is rendelkezésre áll.

Érdekesség: Játszótér, óriástulipánok és fotópontok színesítik az élményt, emellett szívesen látják a kutyákat is.

TulipGarden Homokhátság

Hajnal Szilvia a TulipGarden Homokhátság megálmodója Tázláron, ahol nem mindennapi látványt nyújt, ahogyan 150.000 tulipán pompázik egyszerre. A kertet azért hozták létre, mert a járványhelyzet alatt szerették volna az embereket újra közelebb hozni egymáshoz és a természethez. Azóta töretlen lelkesedéssel várják a tulipánokat szerető közönséget.

A tulipánszüret mellett egy állatsimogatóval is büszkélkedhetnek, amit sok család keres fel örömmel a szüret idején, és azt követően is.

Aki Tázlár környékén szívesen részt venne a tulipánszüret hangulatos programjain, annak mindenképpen érdemes felkeresni a TulipGarden Homokhátság birodalmát.


Kiemelt kép: TulipGarden Homokhátság

Szponzorált tartalom.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.