Magyar tájak meséi – Elbűvölő tündérmesék és hazai kalandok gyerekeknek

Magyar tájak meséi

Hazánk legszebb csodahelyeiről, izgalmas legendákról, tündérekről, sárkányokról és számos kalandról olvashatunk Dr. Horváth-Mester Anita könyveiben. A Magyar tájak meséi kalauz lehet a szülők számára, hogy izgalmasabbá tegyenek egy-egy kirándulást, míg a gyerekek tündérmeséken keresztül ismerhetik meg az ország titokzatos csodáit.

„Nagyapám rengeteg legendát mesélt”

Anita könyveit fellapozva úgy érezhetjük magunkat a rímekbe szedett mesék világában, mintha egy képzeletbeli utazás közben legendás kirándulóhelyeket fedeznénk fel. Természetesen ez nem véletlen.

Anitának sok legendát és színes történetet mesélt a nagypapája, ezeket a meséket megőrizte a szívében, és miután bejárta az általa hőn szeretett Nógrád vármegyét, a kirándulásokról örömmel mesélt szavaival és tollával is.

Amikor elkészült a Nógrádi mesék mesekönyv, amely 9 csodás történetet ölel fel, a kisgyermekes szülők immár mesékkel tehették színesebbé a nógrádi kirándulást a csemeték számára.

Magyar tájak meséi

A Nógrádi meséket később két másik könyv, a Magyar tájak meséi/Túl a Dunán, és a Magyar tájak meséi/A Dunán innen követte, méghozzá olyan mesékkel, amelyeknek van valóságalapja, de Anita színes fantáziája is színesíti őket.

Az időtálló történeteket a ringató ritmusos versszakok még izgalmasabbá teszik a szülők és a gyerekek számára egyaránt.

Anita a saját gyermekeinek is örömmel meséli a történeteit. Fontos számára, hogy a csemeték a számos remek külföldi és magyar mese mellett legendás magyar tündérmesékkel is ismerkedjenek – rendhagyó formában.

Olvasóként örömmel újságoljuk, hogy a történetek nekünk, felnőtteknek is megmelengették a szívünket. A legkedvesebb verses mesénk a Tündérlelkek keringője lett, ami a tiszavirágzásról szól.

Érdekesség: A könyvek illusztrációját is a szerző készítette. A képekkel, a színekkel és az ábrázolásmóddal a saját világába szerette volna bevezetni az olvasót.

„Mindegyik mesémet szeretem”

Amikor megkérdeztük Anitát, hogy melyik a kedvenc saját meséje, nem tudott választani. Az összes mese közel áll a szívéhez. A sárkányok, a lovak, a délibábok, a szegedi papucs, a halasi csipke, a tiszavirágzás, vagy éppen a bujáki vár legendája őt magát is elvarázsolta.

Talán pontosan ebben rejlik a mesekönyvek varázsa. A természet szeretete és a titokzatosság különös harmóniája hamar megszeretteti magát kicsikkel és nagyokkal egyaránt. A könyvek kalauzként szolgálnak a szülők számára, segítségükkel kalandosabb lehet a mesékkel tarkított kirándulás.

Így vándorolnak kéz a kézben hazánk legendás csodahelyei és a Magyar tájak meséi.


Képek: Magyar tájak meséi

Szponzorált tartalom.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.