Idén is elvarázsol a Vörösmarty téri karácsonyi vásár hangulata

Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Ahogyan nincs karácsony bejgli nélkül, úgy nem tudjuk elképzelni az ünnepi készülődést a Vörösmarty téri karácsonyi vásár hangulata nélkül sem. Kilátogattunk a vásárba, hogy lássuk Budapest egyik legszebb terét ünnepi fényekbe öltözve. Ittunk egy pohár forró teát, és miközben a réteseket ízlelgettük, megcsodáltuk a kézművesek portékáit. A vásár hangulata idén több élménnyel ajándékozott meg, mint eddig bármikor.

Idén is elvarázsol a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Ízműves gasztronómia – Fenséges ízek, fergeteges illatok

Amint belépsz a Vörösmarty téri karácsonyi vásár területére, biztosan megcsapja az orrodat a forralt bor semmivel sem összetéveszthető illata. Ez az illat nekünk mindig ezt a karácsonyi vásárt juttatja eszünkbe, hiszen alig-alig akadt olyan tél, amikor ne szorongattunk volna fagyos ujjaink között egy egyedi mintás karácsonyi bögrét, amelyben gyümölcsös forralt bor volt.

Ha a barátokkal látogatsz a térre, remek közös program lehet a borozgatás a vásár mesebeli fényei között, ha pedig megéheztek, dönthettek a hagyományos vásári ételek, és a különlegesebb ízek mellett is. A székelykáposzta, a ropogós malacsült és a kemencés-ropogós libacomb nagy népszerűségnek örvendenek, a mi szemünk azonban a sült gesztenyén, a kürtős kalácson, és a mákos gubán akadt meg.

Tudtad? Idén vásárolhatsz kedvezményes, 1500 forintos áron egytálételt, emellett a családi kedvezmények a vendéglátósoknál is nagyon népszerűek.

Minőségi kézműves termékek várnak – Szemezgess a kínálatból!

Biztos szeretnél lenni abban, hogy értékes kézműves meglepetést ajándékozol a szeretteidnek? Érdemes válogatnod a Vörösmarty téri karácsonyi vásár kézműveseinek portékáiból, sőt, akár magadnak is vásárolhatsz egy apróságot, amire az ünnepek alatt mosolyogva nézel majd minden alkalommal.

A vásár gyönyörűen kivilágított karácsonyi bódéi között sétálva megálltunk beszélgetni az árusokkal. Vagy azért, hogy megcsodáljuk a termékeiket, vagy mert évek óta visszajáró vásárlóik vagyunk. A fagyos szél ellenére is türelmesen válaszolgattak a kérdéseinkre, elmesélték, hogyan alkottak meg egy-egy kézműves terméket, melyek a vásárlók kedvencei, és milyen újdonságokkal színesítették idén a kínálatot.

A közel 50 kézműves standjánál vidám mézeskalácsok, kerámia házikók, egyedi ékszerek, tervezői ruhadarabok, karácsonyfadíszek és számos más különlegesség vár. A minőségi kézműves termékek bájánál már csak az árusok őszinte mosolya volt kedvesebb számunkra.

Családbarát vásár, mesebeli fények és élmények

A Vörösmarty téri karácsonyi vásár különlegessége, hogy családbarát vásár, azaz a csemeték is otthon érezhetik magukat, ráadásul a kürtős kalácsra és a forrócsokira biztosan nem mondanak majd nemet. Öröm volt látni, ahogyan a tipegő gyerekek a tér hatalmas karácsonyfájának díszeit csodálták szüleik karjában, miközben szüleik készítettek egy közös családi képet a fa fényeivel.

A Vörösmarty tér karácsonyfája

Mi is kedvet kaptunk hozzá, már csak azért is, mert a fények láttán azonnal megrohantak a kedvenc gyerekkori karácsonyi emlékeink. Hisszük, hogy te is így érzel majd, ha kilátogatsz a Vörösmarty térre.

Ne hagyd ki a fényfestést! Ha részt veszel az adventi hétvégéken a közös gyertyagyújtáson, feltétlenül maradj sötétedésig, ugyanis a Gerbeaud-ház homlokzatán megcsodálhatod az ünnepi fényfestést. Ez igazán egyedi családi program, garantáltan leköti a kisebb csemetéket is.

Első a biztonság!

Azért, hogy a saját magunk, illetve mások egészségére is vigyázzunk, a szervezők idén kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra. A vásár látogatása – a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően – védettségi igazolványhoz kötött, erről ide kattintva találsz bővebb információt. A vásárnak jelenleg három bejárata van, de amennyiben szükséges, kinyitnak majd egy negyediket is.

A látogatásunk során hamar bejutottunk az ellenőrző kapun, mindenféle nehézség nélkül, sőt, az igazolványok ellenőrzése közben még egy kedves félmondattal jó szórakozást is kívántak nekünk.

Fontos információ, hogy a vendéglátó egységeknél idén először vezették be a készpénzmentes vásárlást, hogy ezzel is csökkenthessék a járványügyi kockázatot.

Az Adventi- és Karácsonyi Vásáron kedvezményhez is juthatsz vásárlás közben, a Budapest Card kártya felmutatásával minden kézműves és gasztronómiai termék árából 10% kedvezményt vehetsz igénybe.

Festipay feltöltőpont

Miben rejlik a Vörösmarty téri karácsonyi vásár titka?

Miért nem unjuk meg a vásárt annak ellenére sem, hogy minden évben felkeressük? A vásári forgatag hangulata, a minőségi kézműves termékek látványa, a karácsony jellegzetes illatai, és a felállított karácsonyfa úgy fogadnak bennünket, mint egy rég nem látott családtagot. Egy családtagot, aki a budapesti karácsonyt nem tudja elképzelni a családja és a barátai nélkül.

Számunka ebben rejlik a Vörösmarty téri karácsonyi vásár titka.


Képek: Csodahelyek.hu, Bartha Dorka

Szponzorált tartalom.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.