Rendhagyó programokkal és élményekkel vár a Magyar Nemzeti Parkok Hete!

A Magyar Nemzeti Parkok Hete hazánk legnagyobb ökoturisztikai programja, a rendezvénysorozatot 2021. szeptember 13. és 19. között rendezik meg. A Magyar Nemzeti Parkok színes programkínálattal, kalandtúrákkal, és családi programokkal várják földön és vízen azokat, akik közelebbről is megismernék hazánk földtani értékeit, illetve állat- és növényvilágát. 

Magyar Nemzeti Parkok Hete – Együtt a természeti értékekért!

A Magyar Nemzeti Parkok Hete és a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál 2021-ben együtt kerül megrendezésre. Utóbbi már 2019-ben is nagy népszerűségnek örvendett a családi programoknak, kézműves foglalkozásoknak, filmvetítéseknek, és természetesen a koncerteknek köszönhetően.

Az egyhetes rendezvény egyik célja, hogy érzékeltesse a látogatókkal, hogy a természetközeli értékek sokkal értékesebbek a virtuális lehetőségeknél. Ennek érdekében országszerte rendhagyó programok várják a látogatókat. 

A rendezvény kiemelt vendége a 25 éves Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága lesz,

a Duna-Dráva Nemzeti Park 3 látogatóközponttal, 6 barlanggal, 1 arborétummal, 4 tematikus bemutatóhellyel és 5 szálláshellyel várja azokat, akik érdeklődnek a térség egyedülálló, vadregényes tájai iránt.

Milyen programokkal vár a Magyar Nemzeti Parkok Hete?

A Magyar Nemzeti Parkok az esemény nyitó hétvégéjén mutatkoznak be a Gödöllői Királyi Kastélyban szeptember 10-től 12-ig.

A nyitórendezvény keretében természetismereti játékok, és hagyományőrző programok várják a látogatókat. Az ország különböző tájairól ide látogató termelők bemutatják, és vásárlásra kínálják az adott területhez, kulturális örökséghez, helyi hagyományokhoz és értékekhez kapcsolódó termékeiket. A különleges Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékeket meg is lehet majd kóstolni.

Rendhagyó programokkal és élményekkel vár a Magyar Nemzeti Parkok Hete!
Gödöllői Királyi Kastély

Az egyhetes programkínálatban szarvasbőgés túra, barlanglátogatás, klímafilm vetítés, a Kis-Balaton vizének mikroszkópos megfigyelése, kerékpáros és kenutúra, sétahajózás, lovas szekerezés és arborétum látogatás is szerepel. 

A rendezvénysorozat különlegessége, hogy minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. A programok nem csak színesek, de rendhagyóak is, sőt, most olyan eseményeken is részt vehetünk, amelyekre máskor nincs lehetőségünk. 

A programkínálatról bővebb tájékoztatást nyújt a Magyar Nemzeti Parkok weboldala, Facebook oldala, és Instagram oldala

Miért érdemes részt venni a programokon? 

A Magyar Nemzeti Parkok Hete eseménysorozat célja, hogy átfogó képet adjon hazánk természeti, ökoturisztikai, és kulturális kínálatáról. A szervezett programokon lehetőségünk nyílik arra, hogy földön, vízen, vagy akár a föld alatt kiránduljunk az ország legszebb részein, ráadásul ingyenesen, vagy kedvezményes áron. Garantáltan rendhagyó élmény lesz kicsik és nagyok számára. 

Fotók: pixabay, instagram

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.