Városnézés Veszprémben: Várnegyed, Benedek-hegy, Gizella királyné kilátó

Először jártam Veszprémben és hatalmas pozitív csalódás volt számomra! Sokkal többet kaptam tőle, mint amire számítottam. Olvasónk beszámolója.

Városnézés Veszprémben: Várnegyed, Benedek-hegy, Gizella királyné kilátó
A veszprémi Várnegyed

Városnézés Veszprémben

Már az is az erényeihez tartozik, hogy nagyon jó helyen fekszik. Budapestről busszal és vonattal is elérhető átszállás nélkül 1,5 óra alatt. A vasútállomás a város szélén fekszik, így onnan érdemesebb helyi busszal utazni a belvárosig.

A város több dombon helyezkedik el, így célszerű kényelmes cipőben nekivágni az ismerkedésnek, mert gyaloglásban nem lesz hiány!

Óváros, Várnegyed

A városnézést az Óváros téren kezdtem. Itt található többek között a Városháza és a Millennium emlékmű is. Majd haladva tovább következik a Tűztorony. Ottjártamkor zárva volt, nagyon sajnáltam, mert tetejéről csodás kilátás tárul elénk. Folytatva utunkat egyenesen tovább a Vár utcában és áthaladva a Hősök kapuján a Várnegyedben találjuk magunkat, ahol megcsodálhatjuk az Érseki Palotát, a Boldog Gizella kápolnát, a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjteményt, a Szent István Ferences templomot és a Szent Mihály Bazilikát is. Az út végét pedig Szent István király és Boldog Gizella királyné szobra zárja.

Benedek-hegy

Innen átgyalogoltam a Benedek-hegyre, majd pedig a viadukt mellett álló Szent László templomhoz. Szerintem ennek kertjéből a legszebb a kilátás a Várra. Hídimádó lévén természetesen a viaduktot sem hagytam ki.

Kirándulás Veszprémben: Gulya-domb, Gizella királyné kilátó

Aki egy kis kirándulásra vágyik, annak mindenképp fel kell keresnie a Gulya-dombon álló Gizella királyné kilátót. Pár éve építették újjá. Több irányból is meg lehet közelíteni. Szerintem a legizgalmasabb a viadukt lábánál lévő Hotel Villa Medicivel szemben található piros jelzésen keresztül. Ez az út végig erdőben vezet részben az állatkert kerítése mellett. A kilátó 22 m magas és tényleg megéri megmászni. Fent a tetején nincs pad, viszont a lábánál igen, így ott meg is tudunk uzsonnázni.

Innen lefelé a változatosság kedvéért mehetünk a Rovaniemi lépcsőn keresztül. Ekkor a szépen kialakított csónakázó dísztóhoz és a Veszprémvölgyi apácakolostorhoz jutunk. Innen egy kis emelkedő ismét felfelé, ahol buszra szállva 15 perc alatt a vasútállomáson vagyunk.

Én így töltöttem a veszprémi napomat, de akinek ideje engedi, megnézheti még az állatkertet is. Jó szórakozást!

Szállást keresel Veszprémben?

Nézz körül itt >>


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Fotók és beszámoló: Lőrincz Linda

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.