Megújult a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje – ismét várja a látogatókat

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

Az országszerte nagy népszerűségnek örvendő intézmény falai mögött az elmúlt időszakban komoly fejlesztések zajlottak. A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje multifunkcionális épülettel, újraaszfaltozott utakkal, felfrissített Japánkerttel, azon belül egy új tori kapuval és egy megújult rendszertani gyűjteménnyel lett gazdagabb.

Megújult a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje

A beruházásra 80 millió forintot fordított az intézmény, ennek egy része önerőből, azaz az elmúlt években félretett bevételéből, másik része pedig az egyetem központi támogatásával valósulhatott meg. A fejlesztésekre a Füvészkert zárva tartása alatt került sor 2020 őszén, illetve 2021 első negyedévében.

„A bejárathoz felhúzott új épületben a pénztár mellett egy büfé, egy női és egy férfi mosdó, valamint egy terasz is helyet kapott. A teraszon több eseményt is szeretnénk megrendezni, amennyiben ezt a járványügyi szabályok is lehetővé teszik. Ilyenek lesznek például a különböző tematikára épülő kiállítások vagy a gyermekeknek szánt csoportos foglalkozások. Ha lehetséges, megszervezzük a Levendula és Lótusz Napokat is”

– emelte ki Németh Anikó, a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjének vezetője.
Megújult a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje – újra várja a látogatókat
A szegedi füvészkert térképe (forrás: fuveszkert.u-szeged.hu)

Hasznos információk

Látogatási szabályok

Az intézmény vezetője hangsúlyozta: a botanikus kert továbbra is védettségi igazolvány nélkül, bárki számára megtekinthető, a trópusi üvegház azonban egyelőre zárva marad. A lepkeház, a páfrányház és az orchidea ház a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára viszont már szabadon elérhető. A maszkviselés viszont az intézmény teljes területén kötelező.

Nyitva tartás, belépő, megközelítés

  • Nyitva tartás, jegyárak
  • Cím: 6726 Szeged, Lövölde u. 42.
  • Információ: +36 62 544 108
  • GPS koordináták: E 735758; N 099186

Írd meg véleményed

  • Értékeld, mennyire tetszett a csodahely!
    0
Küldés

Látogatók véleményei

REPLY
Cancel
error: Védett tartalom!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.