Kisgyörgy Éva (Travellina) kedvenc magyarországi csodahelyei

Nem könnyű olyan országot mondani, ahol még nem járt Kisgyörgy Éva, a Travellina blog szerzője, aki 138 állammal a háta mögött az egyik legnépszerűbb hazai utazós bloggernek számít. Külföldi útjairól, gasztrokalandozásairól és utazási fortélyairól bővebben is olvashattok a travellina.hu oldalon, mi pedig ezúttal belföldi élményeiről, kedvenc csodahelyeiről faggattuk.

Mi a kedvenc magyarországi csodahelyed?

Noszvaj és környéke, különösen a Nomád Hotel & Glamping.

Mikor jártál itt először?

A noszvaji Nomád Hotellel különös módon nem Noszvajon találkoztam először, hanem 2011 júliusában a szigetmonostori Rosinante Fogadóban, ahol akkor rendezték meg az első Stílusos Vidéki Éttermek találkozóját. Itt barátkoztunk össze a hotel vezetőjével, Balogh Barival, akihez aztán egy szép vasárnap délben beállítottunk néhány barátommal ebédre. Nem tudtuk, hogy az étterem nem volt külső vendégek felé nyitva, ráadásul ebédidőben még a szállóvendégeknek sem (csak reggelire és vacsorára), de Bariék nem azok a fajta vendéglátók, akik ilyen kis félreértések miatt kitessékelik az embert – csodálatos ebédet kaptunk.

Kisgyörgy Éva (Travellina) kedvenc magyarországi csodahelyei

Hamarosan visszatértem szállóvendégként is, majd több alkalommal a Glamping piknik rendezvényre, amit hagyományosan mindig  május utolsó előtti vasárnapján rendeznek meg – immár 2014 óta minden évben.

Travellina kedvenc csodahelyei
Glamping piknik

Milyen emlékek, élmények fűződnek ehhez a helyhez?

Nagy kedvenceim a már említett Glamping piknik rendezvények, itt ugyanis a látogatók nagy része törzsközönség és csodálatos érzés együtt tölteni egy egész napot jó barátokkal, miközben jobbnál jobb fogásokat kóstolhatunk. Egyszerűen leírhatatlan, milyen hangulata van azoknak a napoknak, el kell jönni megtapasztalni.

Miért ajánlanád másoknak, hogy felkeressék?

Szállóvendégként a végtelen nyugalmat szeretem ott, az egész falu barátságosságát, de ha épp izgő-mozgó hangulatban vagyok, a közeli Egerben nagyon sok programlehetőséget találni. De a faluban is akad sok érdekesség – barlangokban kialakított művészeti installációktól kezdve hímzett falvédőgyűjteményen át a meseútig.

Van-e olyan közeli látnivaló, amit szívesen ajánlasz?

Elsősorban Egert említeném, ahol meglepően sok izgalmas látnivalót találtam. Kedvencem az egri Líceum épületében található camera obscura volt, de izgalmas a Szemfényvesztés kiállítás és a Beatles-múzeum is. Ezekről részletesen a blogomon is írtam.

Fotók: Kisgyörgy Éva

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.