Rózsaszín virágok lepték el a Budai Várnegyedet

A Budai Várnegyed annyi arcát mutatta már meg nekünk, hogy mi is meglepődtünk azon, milyen köntöst öltött magára 2020 tavaszán. A Várnegyedben sétálva a Halászbástya, a cseresznyevirágzás és a Budai Vár látványa teljesen feltöltött bennünket energiával, ráadásul szuper képeket készítettünk. Hatalmas élmény volt ez egyszer turisták gyűrűje nélkül nézelődni, a képek láttán pedig biztosan te is úgy gondolod majd, hogy Budapest még mindig az egyik legszebb európai város! 

Elbűvölő, színes köntösbe öltözött a tavaszi Budai Várnegyed

A rózsaszín virágba borult fák körül valóságos virágszőnyeg alakult ki, amire nem is mertünk rálépni. Sőt, lefeküdtünk a virágok közé, és hirtelen úgy éreztük, mintha egy réten feküdnénk, nem pedig kőhajtásnyira a főváros legnépszerűbb látványosságaitól.

Végigjártuk a Halászbástya, a Mátyás templom és a Budai Vár legszebb részeit, amelyet idáig csak hatalmas tömegben sikerült felkeresnünk. Ha van olyan hely Budapesten, ahol valóban csendesek most az utcák, az a Budai Várnegyed. A kilátás természetesen pazar volt, a Parlamentet, a Margitszigetet és a hidakat látva azonnal újra beleszerettünk a városba. A szemünknek egyedül a Dunán csordogáló hajók hiányoztak, amelyek eddig jobbra-balra cikázva tették színesebbé a kilátást. 

A Budai Vár alatt húzódó lépcsők, és kacskaringós folyosók eddig sem voltak ismeretlenek számunkra, hiszen több mint 6 évig éltünk a Halászbástya szomszédságában. A felújított burkolat kellemes meglepetés volt, a lépcsőkön sétálva pedig egyértelműen elfeledkeztünk a kipufogófüstről, hiszen itt a friss levegő és a csend olyan ajándék, amely kevés helyen vár ilyen frekventált helyen a városban. 

Ha visszatér a főváros pezsgése, mi akkor is szívesen látogatunk majd a Budai Várnegyed rejtett, és központi részeihez, ám a cseresznyefák látványáról nem tudtunk lemondani. Jövőre találkozunk ugyanitt!  

Fotók: Kristóf Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.