A csoda „mindig a közelben van. Legtöbbször oly közel, annyira a kezed ügyében, hogy egy életen át eszedbe sem jut kinyújtani utána a kezed.”

Márai Sándor

Csodák pedig léteznek…

Valami hasonlót érzek én is, amikor járom Magyarország vidékeit. Sokszor átrepüljük az óceánt, hogy lássuk a világ egzotikus helyszíneit, miközben saját lakóhelyünk értékeivel sem vagyunk tisztában. A csodahelyek.hu célja, hogy bemutassa hazánk legszebb kirándulóhelyeit, településeit, látnivalóit, emellett a szomszédos országok (autóval megközelíthető) tájaira is elkalauzolja az olvasókat.

Kívánom, hogy mindenki, aki olvassa ezt az oldalt, részese legyen a csodának! Az utazás csodájának, Magyarország csodájának, a világ csodájának!

A csoda ugyanis körülöttünk van, csak észre kell vennünk. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Kaprinyák Nikolett
főszerkesztő

kaprinyak

Szerzők

Végh-Fodor Mónika

Ausztria

“Nyolc éve élek Ausztriában. Ausztriában itthon, Magyarországon otthon vagyok. Mindegy, hogy kis faluban vagy nagy városban látok valami szépet, azt meg akarom mutatni másoknak is. Egyébként is írok: tavaly jelent meg Mesetréning című könyvem, most pedig egy önismereti regényen dolgozom. Cikkeim a Csodahelyek.hu -n kívül a kepmas.hu magazinban jelennek meg, ott is érintek ausztriai vonatkozású témákat. Hiszek abban, hogy a kimozdulás a léleknek is segít jól lenni, harmóniába kerülni. Egy hegytetőn elkortyolt kávé és hozzá olvasott novella vagy vers, szerintem az igazi luxus – ami mindenkinek jár. Irodalomterápiás és meseterápiás írásaimat a blogomon találjátok, könyves youtube csatornám hamarosan indul, az instagramon pedig @mesetrening a nevem.”

Tasi Zsolt

Túra/Belföld

“Igazi alföldi gyereknek tartom magam, aki kiskorában szöcskét fogott a sziki legelőkön vagy futóhomokból próbált várat építeni. Aztán a középiskolában egy kirándulás keretében belekóstoltam a hegyek vadregényes világába, és rögtön elvarázsolt, ezért a 20-as éveimet azzal töltöttem, hogy bebarangoltam hazám középhegységeit. 2010-től elkezdtem komolyabban foglalkozni a fotózás rejtelmeivel, és a kalandjaimról blogot indítottam. E közben megszületett a Pusztaszeri Homoktaposók Természetjáró Egyesület és Hét Halom túrák, egy időre jó helyre kerültem és közben visszatérhettem a rónaságra. 2017 óta túravezető és jelzésfestő vezető is vagyok, és beleszerettem a Kék Túrába, aminek hála a Körös-vidék szerkesztői csapatába is bekerültem.”

Kristóf Eszter

belföld

“Az írás nem csupán munka számomra, szenvedélyesen szeretem szavakba önteni az élményeimet, és az utazás során átélt kalandjaimat. Korábban élő rádióműsort, és saját rádiós magazinokat is vezettem. A rádiózás addig sosem ismert, hihetetlenül izgalmas kalandot hozott az életembe. Évek óta írok cikkeket online magazinoknak és vállalkozásoknak, emellett saját weboldalamat is egyengetem, amely igazi kincses sziget számomra.  Dunai lány vagyok, ott érzem jól magam, ahol víz közelében lehetek. A Dunakanyarban nőttem fel, időm nagy részét a Duna-parton és a Balatonon töltöm, de gyakran kerekedünk fel csak azért, hogy újabb és újabb tájakat fedezzünk fel, és bebarangoljuk az ország legszebb vidékeit. Az utazás, a hajózás és az írás végtelen szabadságot jelent számomra.”

Csodahelyek Magyarországon

Moderátor:
Márk Éva
Osgyáni Eszter

Csodahelyek Olaszországban

Moderátor:
Gere Mónika

Csodahelyek Ausztriában

Moderátor:
Kristóf Eszter,
Sulák Jeanette

Csodahelyek Európában

Moderátor:
Gere Mónika