Húsvétkor is látogatható tanösvények a Hortobágyi Nemzeti Park területén

Húsvét hosszú hétvégéjén a járványügyi szabályok keretei között látogathatóak a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényei és fogadja látogatóit a Tiszakürti Arborétum, valamint a Cégénydányádi Kastélypark is.

Húsvétkor is látogatható tanösvények a Hortobágyi Nemzeti Park területén

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényei változatlanul látogathatóak nemzeti parki belépőkártya vásárlással. A jelenlegi szabályozások értelmében a belépőkártya csak online vásárolható meg.

Húsvétkor is látogatható tanösvények a Hortobágyi Nemzeti Park területén
Húsvétkor is látogatható tanösvények

A belépőkártya az alábbi területekre érvényes: 

  • Egyek-Pusztakócsi mocsarak bemutatóterület (Nyugati Fogadó, Meggyes csárda, valamint a Kaparó csárda és Górés tanya közötti útvonalai, tanösvényei), 
  • Hortobágy-halastavi tanösvény (a kisvasút jelenleg a korlátozások miatt nem üzemel, de gyalogosan bejárható)
  • Szálkahalmi tanösvény

A tanösvényeken sétálva elénk tárulkozik a hortobágyi puszta és a vizes élőhelyek növény- és állatvilága, melyek közül jelenleg a leglátványosabban a madarak figyelhetőek meg. A területek látogatása a látogatási szabályzatban foglaltak figyelembevételével történhet.

TIPP: Amennyiben a látogatáshoz bővebb ismereteket szeretnétek szerezni, a honlapon tanösvény ismertetők, és letölthető tanösvény vezető füzetek, továbbá a Hortobágy-halastavi tanösvény esetében az ingyenesen letölthető digitális tanösvény applikáció is a rendelkezésre áll. 

Szabadtéri létesítmények, amelyek szintén nyitva tartanak húsvétkor

Mint szabadidős, szabadtéri létesítmények a Tisza-tavi Vízi Sétány (Fűzfa kikötőből megközelíthető) és a Tiszavirág Ártéri Sétaút (Szabics kikötőből megközelíthető) is fogadnak vendégeket. 

A Hortobágy térségében lévő tanösvényeken kívül látogatható a Jász-Nagykun-Szolnok megyében fekvő Tiszakürti Arborétum a helyszínen megváltott belépőjeggyel és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Cégénydányádi Kastély parkja ingyenesen megtekinthető. 

A fenti helyszínek mindegyikén a hatályos járványügyi szabályok betartása és a fokozott óvatosság mellett, saját felelősségre tartózkodhatnak a vendégek ügyelve a környezet, a tanösvény megóvására és hulladékmentes állapotának megőrzésére! 

Az egyéb létesítmények a korlátozásoknak megfelelően zárva tartanak (HNP Látogatóközpont, Hortobágyi Vadaspark, kiállítások) valamint a Hortobágy-halastavi Kisvasút nem üzemel! 


Fotók: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.