Szavazzunk! Melyik idézet kerüljön a Lánchídra?

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

Elkezdődött a budapesti Lánchíd felújítása és most mi is beleszólhatunk, hogy melyik idézet kerüljön fel a hídra. Krúdy Gyula, Kosztolányi Dezső, Száraz György és Szerb Antal 1-1 idézetére lehet voksolni március 31-ig.

Melyik irodalmi idézet legyen a Lánchíd felújításának mottója?

Kedves Budapestiek! Elindul fővárosunk legszebb és legrégibb hídjának felújítása. A Lánchíd évszázadok óta köti össze Pestet és Budát, ahogyan összeköt bennünket is. Eljött az idő, hogy megújuljon! A városvezetés számára fontos, hogy a megkérdezze a fővárosiak véleményét. A Lánchíd felújítása ideje alatt rendelkezésre álló felületen egy, a hídról szóló idézetet szeretnénk megjeleníteni, és arra hívjuk a budapestieket, hogy Ők döntsék el, melyik idézet az, ami leginkább szól hozzájuk.

– olvasható a szavazás oldalán.
lánchíd
Lánchíd

A négy, Lánchídhoz fűződő idézet pedig a következő:

  • „A Lánchíd magosan emelkedő ívei alatt ment át a régi Magyarország az új Magyarországba.” (Krúdy Gyula: Hídavatás, 1915)
  • „Egy új jövőbe ível bele az aggastyán híd, melyet még nem ismerünk. Mert az élet furcsa és bonyolult, igazán pont olyan, mint a Lánchíd.” (Kosztolányi Dezső: Lánchíd, 1915)
  • „Ez a híd a mi szemünkben örökre a Híd marad: társadalmi különbségeken és idők múlásán átívelő, soha meg nem unt csoda.” (Száraz György: Budapest–dekameron, A híd, 2007)
  • „Mennyi nemesség van a Lánchídban, milyen előkelő hallgatagság, gőgös szerénység, bájos könnyűség és ódon mélabú! (…) A Lánchíd nem avul el soha, a Lánchíd klasszikus.” (Szerb Antal: A Varázsló eltöri pálcáját, 1942)

Fotók: pixabay

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre