Lenyűgöző felvételek a Prédikálószék felett elsuhanó üstökösről

Július utolsó napjaiban nem mindennapi látványban lehet része annak, aki a kora esti órákban feltekint az égre. A NEOWISE névre keresztelt üstökös szabad szemmel is jól látható a Földről és mivel legközelebb 6766 év múlva jár felénk, érdemes most kiélvezni a látványát.

 

NEOWISE üstökös a Prédikálószék felett

A C/2020 F3 jelzésű üstököst idén márciusban fedezte fel a NASA, akkor még a déli égbolton. Júliusban végre Magyarországról is jól megfigyelhető az égi csoda, amely 2020. július 23-án csütörtökön járt a legközelebb a Földhöz. A hónap utolsó napjaiban a Nagy Medve „lábainál” vonul el, augusztustól pedig már csak távcsővel lesz látható.

Az üstököst sokan megörökítették és hazánk több pontjáról is igazán különleges felvételek készültek róla. Az egyik legszebb fotósorozatot dr. Beinrohr László készítette egy igazi csodahelyen, a Prédikálószék fölött.

TIPP: Augusztusban is érdemes lesz az égre tekinteni, hiszen augusztus 11-én, kedden várható a Perszeidák hullócsillagzápora. A csillaghullás megtekintéséhez fényektől távoli helyet érdemes választani.

Fotók: Dr. Beinrohr László / ETERNIPIX – facebook oldalweboldal

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.