Virtuális túrák során fedezhetjük fel Magyarország látnivalóit

Virtuális túrákon fedezhetjük fel Magyarország látnivalóit

A járvány idején korlátozottak a lehetőségek, már ami a kirándulásokat illeti, azonban egyre több magyarországi látnivalót bejárhatunk virtuális túrák segítségével is. Természetesen az élmény nem ugyanaz, mintha személyesen is ott lennénk az adott múzeumban vagy várban, de ebben az időszakban ennél többre sajnos nincs lehetőség. Fedezzük fel Magyarország csodás tájait a képernyőn keresztül is!

Virtuális túrák során fedezhetjük fel hazánk látnivalóit

De La Motte kastély, Noszvaj

3 D-s barangolás ITT >>

Top10 kirándulóhely Eger
De la Motte-kastély

Füzér vára

Virtuális túra a Várkápolnában >>

Olvass tovább:

Gyula, Almásy-kastély Látogatóközpont

Online tárlatvezetés ITT >>

Gyulai vár

Virtuális túra ITT >>

Erkel Ferenc Emlékház, Gyula

Virtuális túra ITT >>

Online tárlatvezetés ITT >>

Aquincumi Múzeum

Virtuális túra ITT >>

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár

Virtuális túra ITT >>

Iparművészeti Múzeum

Fotók és virtuális séta ITT >>

Virtuális Országház

A Virtuális Országház kezdeményezés keretében a kupolacsarnok, a két társalgó és a Munkácsy-terem mellett immár a képviselőházi és a főrendiházi ülésterem, valamint a miniszterelnöki dolgozószoba is körbejárhatóvá vált virtuálisan.

A linkre kattintva megtudható, hogy kire lőttek rá az ülésteremben, mely külföldi állami vezetők tartottak beszédet a képviselőházban, és hogy hány szótagot írnak le a gyorsírók percenként. Megtekinthető a miniszterelnöki szék, ismeret szerezhető az épületben lévő órák működéséről, illetve arra is kapható válasz, hogy miért nincs kémény az Országház épületén.

Az Országház épülete (fotó: pixabay)

A kupolacsarnokban megcsodálhatók a koronázási jelvényekről készült eddigi legrészletesebb felvételek, felfedezhetők a jelképek apró, szabad szemmel alig látható részletei is. A Munkácsy-teremben egészen közelről szemügyre vehető Munkácsy Mihály Honfoglalás című alkotása, mely az Országház legmonumentálisabb olajfestménye.

Az Országház nevezetes helyszínei itt tekinthetők meg.


A lista persze nem teljes és folyamatosan bővül. Ha ismersz olyan múzeumot vagy várat, ahol van lehetőség az online bejárásra, oszd meg velünk kommentben!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.