Pyramidenkogel: mesés panoráma a Wörthi-tóra

A szomszédos Ausztriában, Karintia egyik legszebb részén, a Wörthi-tónál található a Pyramidenkogel-kilátótorony, amelynek tetejéről fantasztikus panoráma nyílik a környező hegyekre és a türkizkék vízű tóra. 

Pyramidenkogel – 850 méter magasan

A Wörthi-tó már önmagában is remek programlehetőség lehet a Karintiába érkezőknek, de aki a fürdés és hajókázás mellett más élményekre is nyitott, mindenképp nézze meg a tavat madártávlatból is! A tó déli partján, a 850 méter magas Pyramidenkogel tetején áll az a kilátótorony, amely a világ legmagasabb fából készült kilátója a maga 100 méteres magasságával.

Pyramidenkogel panoráma

A spirális torony kilátóteraszaira vagy csigalépcsőn, vagy üveg panorámalifttel juthatunk fel, a teraszokról 360 fokos körpanoráma élvezhető.

Szinte teljes nagyságában láthatjuk innen a türkizkék vizű Wörther See-t, délen a Keutschacher See-t és a Karavankák hegyláncait. Ha pedig elvesznénk a hegyek látványában, bátran vegyük igénybe a tájékozódást segítő információs táblákat.

Egyéb attrakciók

A legbátrabbak lefelé választhatják a szédítő csúszdát (+ 4 Euró) vagy a drótkötélen való lecsúszást is (július 1. és augusztus 31. között). Az 52 méter magasságból 120 méter hosszan vezető alumínium csúszdán 20 másodperc alatt juthatunk a torony aljára.

A Pramidenkogel torony fedett teraszán étterem, a földszinten pedig a ajándékbolt található. Kisgyerekes családokat a torony mellett természetesen anyagokból készült játszótér várja.

Hasznos információk

Belépő:

  • 15,00 €, diák: 10,00 €, gyerek (6-16): 7,50 €.
  • 6 év alatt és Kärnten Carddal ingyenes!
  • Kombinált belépőjegy vásárolható a klagenfurti Minimundusba, a Pyramidenkogel-kilátóba és a Wörth-i tó hajójárataira. 

Megközelítés:

TIPP:

A négylábú kedvenceket sem kell otthon hagyni, a kilátótoronyban a kutyákat is szívesen látják!

További információk: www.pyramidenkogel.info


Olvass még több karintiai csodahelyről >> Nockalmstrasse, Karintia egyik legszebb panorámaútja

Salzburg és Klagenfurt között, szinte félúton található a Nockalm panorámaút, ahol a legnagyobb nyári melegben is kabátban lehet kirándulni. A 2000 méter magas Nockbergén kb. 16 fok az átlagos hőmérséklet nyáron, ami igencsak frissítően hat mindenkire, aki nehezen bírja a kánikulát.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.